2015 © Коломия ВЕБ Портал / info@kolomyya.org


повернутися на головну


Пошук:

 
  Форум
  Єпархія УГКЦ
  Бізнес каталог
  Інвестиції
  Історія
  Видатні особи
  Освіта
  Культура
  Медицина
  Коломийське МБТІ
  Місто. Влада
  Фотогалерея
  Відео
  Оголошення
  Туризм
  Горящі путівки
  Готелі
  Ресторани, кафе
  Дозвілля


переглянути каталог


Новини партнерів

Завантаження ...



 Ю.Молодій © 2000-2015


Віктор ФІТЬО
журналіст


Що рік прийдешній нам готує: Чого чекати коломиянам у 2012 році

Блог В.Фітьо | 2012-01-12 11:57:46

У цьому матеріалі ми запропонуємо вам анонс основних та найбільш знакових подій цього року, які матимуть місце у Коломиї і які безпосередньо торкнуться чи не кожного коломиянина. Ні в якому разі не хочемо давати якихось прогнозів, адже прогноз – це завжди намагання вгадати. Ми будемо говорити тільки про ті речі, які мають під собою ґрунтовні підстави. Отож просимо ознайомитись, що нас чекає у 2012 році.

Політика

Політики у цьому році буде дуже багато, адже 28 жовтня відбудуться вибори до Верховної Ради України. І хоча формально передвиборча кампанія «розпочнеться» 29 липня дехто із кандидатів її вже давно веде. І чим ближче до виборів потік передвиборчих обіцянок та звітів про «зроблені для краю справи» зростатиме за принципом сніжної лавини.

Як відомо, цьогорічні вибори відбуватимуться за змішаною системою, тобто голосуватимемо не лише за партійні списки, але і за окремих кандидатів. Що стосується Коломиї, то у нашому мажоритарному окрузі вимальовуються три досить сильні та впливові фігури, що балотуватимуться від нас у парламент. Це «опозиційний» Володимир Мойсик, Богдан Гдичинський, якого підтримуватимуть «регіонали» та Михайло Негрич, що ітиме від партії Литвина. Очевидно, що саме вони і «розіграють» між собою «путівку» до ВР.

Економіка

Ця сфера міського життя має усі підстави для стриманого оптимізму. Справа в тому, що 2012 рік стане початком реалізації у Коломиї декількох привабливих інвестиційних проектів. Найперше – це деревообробний комплекс австрійської компанії «Швайгоффер». Цього року австрійці повинні приступити до безпосередніх будівельних робіт по зведенню заводу на виділеній їм земельній ділянці по вулиці Тютюнника. Введення ж в експлуатацію самого заводу планується вкінці 2013 році.

Крім цього у Коломиї запрацюють іще два інвестиційні проекти. Зазначимо, що обидва у викуплених приміщеннях «Коломиясільмашу». Перше – це підприємство «Камінко», яке отримало 1,5 мільйонів євро інвестицій від французької компанії «Камелін». Вже найближчим часом «Камінко» налагодить випуск обладнання для автомобільної промисловості. На новому підприємстві буде створено 40 робочих місць.

Ще одна фірма розпочне роботу у Коломиї, в приміщеннях Сільмашу. Відомо, що вона переводить до нас свою фабрику, яка розміщувалась у Придністров’ї. Що саме тут вироблятиметься ще достеменно невідомо, однак проект великий. На новоствореній фабриці буде до 300 робочих місць.

Комунальна сфера

У минулому році стартували роботи із об’ємного проекту по заміні водопровідних та каналізаційних комунікацій у Коломиї загальною вартістю 48 мільйонів гривень. Розпочали роботи із мікрорайону Леонтовича – Моцарта, однак до кінця року встигли лише замінити водопровідні та каналізаційні труби. Цього ж року будуть завершені усі роботи по благоустрою цього мікрорайону. Наступним етапом реалізації згаданого проекту стане мікрорайон Лисенка. Тож вже скоро тамтешнім жителям слід чекати тимчасових незручностей: розритих доріг, гуркоту техніки та болота під час дощів.

Відрадно, що нарешті буде закінчено заміна асфальтного покриття до кінця вулиці Богдана Хмельницького, яку минулого року поремонтували «аж» на 150 метрів. Шкода, що такої впевненості немає у відношенні вулиці Січових Стрільців, яка останнім часом стала суцільним «болотом». Справа в тому, що фінансує роботи на цій вулиці держава, яка вже встигла заборгувати фірмі-підряднику майже 2 мільйони гривень заборгованості за виконані роботи. Лишається надіятись, що держава свої зобов’язання виконає…тільки от коли. А поки є так як є: каміння замість асфальту біля супермаркету «555» та болото замість тротуарів далі.

Культура

У цій сфері життя міста подій відбудеться чи не найбільше. Нарешті розпочнеться реконструкція Молодіжний центр, будинок якого знаходиться в аварійному стані і на проблеми якого вже неодноразово звертала увагу громада міста.

Цього року розпочнуться безпосередні роботи по здійсненню ще одного «довгобуду». Іде мова про пам’ятник Івану Франку по вулиці Чорновола. На це в міському бюджеті закладено 800 тисяч гривень. Шкода тільки, що не вдасться його відкрити у 2012 році. Зате вдасться відкрити Музей визвольних змагань про який також мова іде вже дуже давно. Розміщуватись він буде у підвальних приміщеннях Музею історії міста, хоча самі ветерани УПА від такої ідеї не в захваті, вони хотіли б щоб такий музей мав окреме приміщення.

Освіта

Освітню галузь також чекає, по крайній мірі одна знакова подія. Мова іде про початок будівництва басейну на базі ДЮСШ № 2. Само собою, що не варто чекати його відкриття у цьому році, але значний об’єм робіт все-таки буде виконано. На це міський бюджет виділив майже 3 мільйони гривень при загальній вартості проекту 5 мільйонів.

Спорт

У цій галузі прослідковується досить оптимістичні тенденції. Як відомо футбольна команда «Карпати» стала чемпіоном області і тепер має право виступати у другій лізі чемпіонату України. Для цього слід пройти атестацію та стати професійним клубом. Саме цим зараз і займається керівництво команди. Так, що вже з серпня (коли стартує змагання у другій лізі) футбольні вболівальники зможуть бачити на стадіоні «Юність» команди з усіх куточків України.

При використанні матеріалів обов'язкове посилання на Коломия ВЕБ Портал

 

Tweet

архів блогу Віктора ФІТЬО

2 1
2

Поле чудес в країні дурнів
2012-12-06 11:15:41
Влада нас давно так навчила, що в будь-якому її рішенні ми, прості українці, шукаємо якийсь «підвох» або те, яким же ж чином нас будуть дурити. Найбільше шкода, що таке абсолютно абсурдне і напіванекдотичне твердження – є чи не найповнішим описом відношення держави до своїх громадян.

Коломийські висновки виборів
2012-11-06 01:34:50
Отже, вибори закінчились. Окружна виборча комісія вже встигла провести підрахунок голосів, і хоча офіційних результатів ще немає, але вже чітко відомо ім’я переможців у нашому окрузі.

Україна відзначила День Конституції
2012-06-29 02:00:00
Вчора Україна відзначила День Конституції. Чиновники усіх рівнів та мастей, від Президента до голови сільської ради, наввипередки мітинговим тоном розповідали українцям про те як вони хвацько втілюють в життя головні принципи української конституції, чи не найкращої в світі. Я, зізнаюсь вам, в цей день не святкував…

Євро наближається… І що з того?
2012-05-11 02:01:17
Я, зізнаюсь вам, великий футбольний вболівальник. Кожен чемпіонат світу чи Європи з футболу для мене – особисте свято. Тому можете собі уявити, яким я був щасливим у 2007 році, коли Україна отримала провести у себе Євро: ну по-перше, дивитись футбол такого рівня на наших стадіонах – це вже класно. Ну а по-друге, Євро було величезним, я б навіть сказав, «епохальним» історичним шансом для України. Шансом реалізувати себе як цивілізована держава: навести лад з напівзруйнованою інфраструктурою, покращити свій імідж та зарекомендувати себе на увесь світ…

Хто наступний?..
2012-05-07 03:17:41
У 1991 році я ще був доволі малим, однак чудово пам’ятаю, як тодішні газети щономера публікували список країн, що визнали Україну як незалежну державу. Спочатку були, якщо я не помиляюсь, Канада та Польща. У наступному номері газети до них вже долучились Угорщина, республіки Прибалтики, Чехословаччина, Болгарія…

Хто справжній переможець?
2012-05-07 03:15:04
Уже зовсім скоро 9 травня. І якщо у в усій Східній Європі – це день окупації, то у нас так званий «день перемоги», день радянської перемоги. Комуністи витягають зі своїх шаф червоні прапори, особливо «ярі» послідовники Лєніна і Сталіна ще й напрасовують георгіївські стрічки…

Мораль? Ні, не чули
2012-02-20 11:10:59
Коли над кораблями не панує корма, під ними панують підводні скелі. А що може статись з кораблем, що необачно потрапив на підводні скелі, ми знаємо, - він просто загине. Якщо перенести вищевказану метафору на суспільство, то можна зрозуміти, що корма – це мораль. Тому суспільство, в якому мораль кинута під ноги, нагадує корабель, який втратив кермування і летить назустріч підводним скелям, а відповідно і краху…

2 роки Януковича
2012-02-13 02:27:45
Минулого вівторка виповнилось рівно два роки як Президентом України ми обрали Віктора Януковича. Разом із зміною влади змінилась і наша реальність. Слово «покращення» ми вже сприймаємо як щось страшне та негідне, дивлячись на похоронний вінок, усміхаємось і вже не вважаємо Юлю Тимошенко дуже розумною…

Що рік прийдешній нам готує: Чого чекати коломиянам у 2012 році
2012-01-12 11:57:46
У цьому матеріалі ми запропонуємо вам анонс основних та найбільш знакових подій цього року, які матимуть місце у Коломиї і які безпосередньо торкнуться чи не кожного коломиянина. Ні в якому разі не хочемо давати якихось прогнозів, адже прогноз – це завжди намагання вгадати. Ми будемо говорити тільки про ті речі, які мають під собою ґрунтовні підстави. Отож просимо ознайомитись, що нас чекає у 2012 році…

Вибори 2012: без надії на краще
2011-11-24 10:00:32
Не раз доводилось чути фразу, що народ має ту владу на яку заслуговує. Однак, в українських умовах, цілком виправдано буде сказати, що ми маємо не ту владу на яку заслуговуємо, а ту яку дозволяє вибрати існуюча виборча система.

 
товари для дітей товари для відпочинку - Kapitan.ua

Блог В.Байки

усі публікації  


Блог І.Маруняка

усі публікації  


Блог О.Полюк

усі публікації  


Блог Ю.Семенюка

усі публікації  


Новини партнерів