друкувати


Чи відчули кризу коломияни?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-22 05:41:29

Чи відчули кризу коломияни? Які способи захисту від цього вдалося придумати жителям міста? З такими запитаннями звернулася до перехожих.

В.Кобринська, 34 роки:
– Я не бачу жодної кризи. Ті товари, які були для мене недоступні, такими й залишилися. Заощадити чесно у нашій країні просто не можливо стільки, щоб бути у збитку. Зарплату отримую в гривнях, тож стрибки валюти не особливо зачіпають.

І.Коваль, 47 років:
– Економічна криза? Вона в нашій країні постійна. Я от думаю: може, піти в депутати, отримувати зарплату 17 тисяч гривень у місяць лише за те, що три хвилини посидів на сесії Верховної Ради, потім відкрити бізнес, лобіювати свої інтереси. Тоді, напевно, хвилюватимуся, куди притулити награбовані гроші. А так…

О.Галайчук, 36 років:
– Мене трохи торкнулася криза. Бо маю кредит на житло у валюті, тому були непорозуміння з банком. Ще й досі кожного дня по телефону змушений прослуховувати записане на комп’ютері банківське повідомлення про зміну відсоткової ставки й необхідність заплатити заборгованість у зв’язку з цим.

В.Сметанюк, 60 років:
– Та що ви, яка в Коломиї криза? Це хіба для олігархів, та й ті, як свідчить статистика, купують саме тепер найбільше дорогі машини, планують відпочинок за кордоном. А пролетарям нічого втрачати.

Г.Федик, 29 років:
– Працюю учителькою. Єдине, що неприємно вразило, це наказ керівництва про обов’язкову відпустку за свій рахунок у січні. Чула, що в якійсь області пропонували підприємствам виплачувати зарплату, як у старі часи, – продуктами, іншими товарами. От від цього почуваюся другосортною. Вважаю, що криза в головах політиків, а не насправді.

Ю.Уграк, 56 років:
– Я насолоджуюся від перегляду курсу валют. Цікаво, скільки наш народ можна ще дурити й обкрадати? Цілу вічність? Бачу, в Коломиї поволі зникають ресторани, магазини, які збудували на нечесно захоплених громадських землях, де були скверики. Звичайно, так воно й буде, бо хіба люди відвідуватимуть ці ресторани, коли не мають грошей? Ніхто ж не дбає про створення нових робочих місць, розвиток підприємств. Не заробляєш – не тратиш, бо нічого.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі