друкувати


Кіпр входить до трійки найбільших улюблених офшорів українських олігархів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-18 01:16:12

"Коаліція закінчилась там, де почались гроші олігархів", – так прокоментував народний депутат, лідер Єдиного Центру Ігор Кріль відмову Верховної Ради денонсувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна.

"Не голосування за даний законопроект депутатів фракції блоку Литвина свідчить про те, що вони ставлять свої інтереси вище за коаліційні, і навіть державні, - зазначає політик. - Ще більш цинічно вчинили "тіньові коаліціанти" - комуністи. Вони вже вкотре довели всій країні, що у ВР обслуговують інтереси олігархів, а не робітників і селян, а з праці Маркса – засвоїли лише назву – "Капітал".

Політик нагадує, що Кіпр входить до трійки найбільших улюблених офшорів українських олігархів, де вони щорічно "відмивають" багатомільйонні суми. "За розрахунками Мінфіну, лише в 2007 році через існування договору з Кіпром держбюджет недоотримав 722,6 млн. грн. Як ви розумієте, реальна цифра значно вища офіційної. Ці гроші були б надзвичайно корисними для України в умовах кризи, однак депутати доклали зусиль, щоб вони так і не потрапили до державної скарбниці", - підсумовує Ігор Кріль, повідомляє "Єдиний Центр".

Обговорити на форумі