друкувати


В.ЮЩЕНКО за розробку програми з завершення недобудованого житла

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-15 01:26:39

Президент Віктор ЮЩЕНКО виступає за розробку програми з завершення будівництва недобудованого житла. Про це він повідомив у ході зустрічі з керівництвом Державної іпотечної установи, Національного банку та Міністерства фінансів.

"Криза і доторкнувся до будівництва, і залишилися десятки тисяч об'єктів, за якими ми могли б сформувати режим добудови та реалізації за доступними цінами людям, що стояв на черзі", – сказав він.

Для реалізації подібної програми, за словами президента, кошти можуть бути акумульовані через механізм випуску цінних паперів Кабінетом Міністрів і ДІУ.

"За допомогою цінних паперів уряду, ДІУ можна акумулювати ресурси для цього", – сказав Ющенко. Президент вважає, що e рамках такої програми повинні добудовуватимуться об'єкти житлової нерухомості зі ступенем готовності не менше 75%. "Програма має право на життя. Сьогодні необхідно опрацювати її в банківських та фінансових колах", - сказав він. Президент висловив надію на якнайшвидше реалізацію цієї програми.

Як повідомлялося раніше, у середині листопада Міністерство регіонального розвитку та будівництва оцінило добудову побудованих більше, ніж на 50%, будинків у 2 млрд. гривень. Восени в будівельній галузі стався різкий спад.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, за публікаціями Українські новини
Обговорити на форумі