друкувати


У світі залишиться лише шість автовиробників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-15 11:41:39

Керівник італійського автомобілебудівного концерну Fiat Серджіо МАРЧІОННЕ переконаний, що глобальна економічна криза призведе до масового скорочення числа автокомпаній у світі. За його словами, до кінця кризи залишиться лише шість виробників.

На думку МАРЧІОННЕ, через два роки в світі будуть існувати одна американська автокомпанія, одна німецька, одна франко-японська, китайська, японська та одна европейська.

Голова автоконцерну, вважає виробникам вдасться пережити кризу лише в тому випадку, якщо вони будуть випускати не менше 5,5 млн. автомобілів в рік. У даний час тільки п'ять компаній відповідають цій вимозі, а саме Toyota, General Motors, Volkswagen, Ford Motor та альянс Renault-Nissan. Згідно слів голови Fiat, незалежність в умовах кризи стає невигідно і автовиробники будуть змушені об'єднуватися.

Природно, відхід інших автовиробників буде не одномоментним, а поетапним, але до закінчення кризи в автоіндустрії карта автомобільного ринку буде приблизно такою.

Обсяги продажів автомобілів в Україні в листопаді впали на рекордні 35%. У Росії ноябрьскіе показники продажу іномарок в скоротилися в річному виразі на 15%.

Продажі нових автомобілів стрімко знижуються по всьому світу. На авторинку США у листопаді зафіксовано падіння продажів на 31%. Ринок Німеччини відзначився 18-відсотковим зниженням реалізації. Японський автомобільний ринок показав рекордну у своїй новій історії падіння на 28%. В Іспанії у листопаді зафіксовано двократне зниження реалізації -49,6%, більше ніж наполовину -54%, впали продажі в Естонії. Дещо менше: -8,5% постраждала Південна Корея.

Автор: Симон ЛЕВІ, за матеріалами: Аuto-Сonsulting
Обговорити на форумі