друкувати


Стабілізація настане у лютому-березні 2009

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-12 04:46:34

Експерти прогнозують стабілізацію на інвестиційно-будівельному ринку у лютому-березні 2009 року. З цього моменту можуть відновити іпотечне кредитування та кредитування будівельних компаній.

"Я думаю, що стабілізація повинна наступити до лютого-березня. У цей період ми зможемо отримати реальні оцінки стану міжнародного фінансового ринку, так як 40% українського фінансового сектора – це іноземний капітал", – такий прогноз дав генеральний директор компанії ТММ Микола ТОЛМАЧОВ (на фото).

За словами пана ТОЛМАЧОВА, стабілізація не буде означати досягнення дна. "Не знаю, на якому рівні наступить стабілізація. Не треба говорити про дно, ми вже від нього не набагато піднялися", - сказав він.

М.ТОЛМАЧОВ відзначив, що з лютого-березня 2009 року банки можуть відновити фінансування реального сектору економіки. "Гроші – це кров економіки, вона повинна циркулювати, а з квітня 2008 року промисловість не кредитується. Тому повинен початися зворотній процес. Але фінансувати будуть тих, хто зможе гроші перетворювати у конкурентноздатний продукт", – сказав він.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, за публікаціями: Realt.ua
Обговорити на форумі