друкувати


Ринок будівництва житла ввійде в активну стадію розвитку до середини 2010 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-10 07:04:29

Ринок будівництва житла ввійде в активну стадію розвитку до середини 2010 року, вважають експерти компанії Praeter Development (Київ). "Вже до середини 2010 року, за нашими прогнозами, ринок знову ввійде в активну стадію розвитку", – йдеться у прес-релізі компанії.

За прогнозами керуючого директора компанії Андрія ВОЛКОВА, слова якого наведені в прес-релізі, рентабельність проектів будівництва житла з-за економічної кризи скоротиться до 25-35%, тоді як до початку кризи вона складала у середньому 65%.

"Гравці українського ринку нерухомості повинні звикнути до думки, що тепер усе буде по-іншому, доведеться розвиватися по-новому. Міняти все – починаючи від побудови бізнес-процесів всередині компанії, до взаємин з покупцями. Якщо раніше умови диктували забудовники, то тепер на першому місці – споживачі. Рентабельність проектів буде становити 25-35% ", – зазначає О.ВОЛКОВ.

При цьому керуючий директор компанії вважає, що "все що відбуваються має сформувати дійсно цивілізовані відносини на ринку, які будуть відповідати споживчої можливості. З огляду на те, що потенційний попит високий, ринок нерухомості залишається перспективним напрямком".

Компанія Praeter Development створена у 2004 році і займається девелопментом житлової та комерційної нерухомості, управлінням активами.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Джерело: Building
Обговорити на форумі