друкувати


Чи відмовиться Янукович від претензій на посаду прем’єра

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-05 05:03:39

Під час своєї поїздки до Вірменії, відповідаючи на запитання, чи згодна Партія регіонів у разі створення коаліції за участю БЮТ залишити посаду прем'єра за Юлією Тимошенко, він зазначив: "Тут не до політичних амбіцій і не до крісел. І я не маю права як людина, як політик думати про себе особисто і якусь посаду. Я повинен думати про країну і про людей, і все, що потрібно зробити буде, якщо це піде на користь справі, я прийму будь-яке рішення, вольове".

Крім того, Янукович висловив сподівання, що коаліцію в парламенті вдасться створити найближчого вівторка.

Він спростував інформацію про те, що з фракцією БЮТ уже є підписаний меморандум. За його словами, офіційні переговори тільки розпочалися, і за один день неможливо підписати будь-який документ.

Політик нагадав, що його фракція проводить офіційні переговори зі всіма парламентськими фракціями.

Лідер Партії регіонів також підтвердив, що під час останньої зустрічі з Президентом Віктором Ющенком обговорював можливість підтримання кандидатури Плюща на посаду спікера.

"У нас регулярні відбуваються зустрічі з Президентом і з прем'єр-міністром, тривають, зокрема, й політичні консультації, але зараз ми, під час останньої зустрічі, обговорювали економічну ситуацію в країні... хоча, звичайно, питання це (про підтримку кандидатури Плюща) було мені поставлене. Я сказав, що вирішення цього питання залежатиме не лише від фракції Партії регіонів", – зазначив Янукович, повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі