друкувати


В.ЮЩЕНКО не буде виступати перед парламентом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-05 01:58:39

Президент України Віктор ЮЩЕНКО не прийде у Верховну Раду 9 грудня, як цього вимагають депутати. Про це повідомила прес-секретар Президента Ірина ВАННИКОВА на брифінгу, повідомляють інформаційні агентства. За її словами, В.ЮЩЕНКО виступить перед парламентом лише за умови відновлення дієздатності ВРУ. Президент переконаний, що народні обранці повинні відновити власну дієздатність, перш ніж вимагати від глави держави побачення. "Потрібно обрати спікера, створити коаліцію, оприлюднити її програмні принципи і першочергові пріоритети", – відзначила вона.

За час своєї каденції ВР заблокувала ухвалення принципово важливих для розвитку України законопроектів, підкреслила прес-секретар глави держави, додавши, що Президент "фактично виконував роботу депутатів", вимушуючи їх приймати підготовлені і подані главою держави законопроекти. Замість цього Президент і українське суспільство хотіли б бачити звіт щодо діяльності самих парламентаріїв за 2008 р., дуже показовий з погляду ефективності робота депутатів за вчорашній робочий день, який тривав всього 8 хвилин, відзначила І.Ванникова. На думку Президента, завданням-мінімум є ухвалення державного бюджету-2009 і другої черги антикризового пакету законопроектів. "Президент вважає за доцільне обговорювати можливу участь в роботі парламенту лише після виконання згаданої програми-мінімум", – відзначила І.ВАННИКОВА.

У свою чергу, Народний депутат України Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ заявив, що парламент не має офіційних підстав запрошувати Президента України Віктора ЮЩЕНКА для виступу в сесійній залі. "Мені взагалі незрозуміло, хто його (Президента) запросить у ВР і на підставі чого, якщо рішення не оформлене документом. Я не знаю, чи є рішення, але офіційних підстав запрошувати Президента немає", – сказав він.

У той же час напередодні Блок ЛИТВИНА висловив думку, що В.ЮЩЕНКО скоро підпише новий указ про розпуск Верховної Ради. Так, за словами першого заступника голови фракції Олега ЗАРУБІНСЬКОГО, "у кулуарах парламенту все частіше звучать від депутатів заяви, що якщо не сьогодні, то завтра готується або вже навіть підготовлений новий указ Президента про розпуск Ради".

Автор: Петро ВОЛЯ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі