друкувати


Хто саботує ідею антикризового заходу "купуй українське"?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-04 04:32:41

"Кабінет Міністрів України свідомо саботує ідею антикризового заходу "купуй українське", тим самим заганяючи державу в ще більшу економічну прірву", – заявив народний депутат України, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК. За його словами, "уряд відмовився від перевіреної на іноземному досвіді економічної програми, що в умовах економічної кризи могла забезпечити додаткові прибутки саме українцям". Так політик прокоментував ухвалення Кабміном Постанови "Про внесення змін до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошт".

"У цій Постанові не має жодного слова про пріоритет українських товарів та українських виробників, дослівно вказано, що вітчизняні та іноземні учасники беруть участь у процедурі закупівлі на рівних умовах", – підкреслив заступник голови УНП.

"У період Великої депресії 30-х років минулого століття в Сполучених Штатах народилося гасло і відповідна державна програма "Купуй американське!", що передбачала надання пріоритету саме національному товаровиробнику при закупівлі товарів та проведення робіт, що проводяться за державний кошт. Це свого часу допомогло американцям не тільки подолати економічну скруту, а й підвищити почуття національної гідності, однак українська влада цього так і не зрозуміла", – наголошує народний депутат України. За його словами, "коли ми купуємо імпортний товар, то близько 70% його вартості повертається до тієї країни, звідки він привезений, якщо ж беремо вітчизняний, то всі кошти залишаються в нашій державі і йдуть в обіг, на податки, соціальні виплати тощо".

"Тому, не можна говорити про жодну боротьбу з економічною та фінансовою кризою, якщо Юлія ТИМОШЕНКО не повернеться обличчям до національного товаровиробника, до гасла "купуй українське", – наголосив Ярослав ДЖОДЖИК.

Автор: Петро А. ВЛАСІЙЧУК ІІІ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі