друкувати


Головування ЮЩЕНКА у Нашій Україні може призвести до зростання рейтингу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-03 06:43:28

У факті призначення президента України Віктора ЮЩЕНКА на посаду голови партії Народний Союз Наша Україна є декілька позитивних моментів, зокрема, те, що це дозволить зупинити розбрат і дезінтеграцію в партії. Таку думку в коментарі Гал-info політолог Центру політичних досліджень ЛНУ ім. Івана Франка Любомир СКОЧИЛЯС.

На думку політолога, те що ЮЩЕНКО де-юре став головою партії, є позитивним фактом, не лише в розумінні того, що така політична сила буде, а в сенсі створення в Україні партії влади. "Очолення ЮЩЕНКОМ партії не сильно вплине на рейтинги партії, – каже СКОЧИЛЯС. – Однак ЮЩЕНКО без сумніву є яскравою особистістю, і це може призвести до зростання партійного рейтингу". Крім того, на думку політолога, призначення ЮЩЕНКА дозволить зняти розбрат і дезінтеграцію в партії, зокрема зупинити перехід її членів у Єдиний Центр.

Натомість, що стосується повсякденної діяльності, то в НСНУ принципових змін не буде. "Президент не керуватиме партією в прямому сенсі, а вестиме партію і далі КИРИЛЕНКО", – каже Любомир СКОЧИЛЯС.

Щодо самого президента, то, як вважає політолог, теперішня позиція Ющенка дозволить легітимізувати його як керівника партії, попри декларативну віддаленість від політичних сил, "хоча він де-факто не дотримувався своєї позиції", а його втручання у між партійні угоди сприймалося як втручання влади. "Відтепер Віктор ЮЩЕНКО може впливати на партію, використовуючи її у своїх владних і політичних інтересах, як Юлія ТИМОШЕНКО використовує БЮТ, а Віктор ЯНУКОВИЧ Партію регіонів" – каже політолог.

Джерело: Агенція "Гал-info"
Обговорити на форумі