друкувати


Культура, як і спорт, — особливі галузі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-02 04:41:03

Культура, як і спорт, — особливі галузі, їхня особливість у тому, що не оперують грошима. За вкладені в них кошти вони віддають продукт нематеріального ґатунку, — каже голова постійної депутатської комісії з питань культури, духовності, спорту та в справах молоді Коломийської районної ради Роман Дячук. Комісія дбає, аби будувалися чи відновлювалися спортзали, майданчики, стадіони, клуби.

Так, нещодавно за інвестиційні кошти та кошти сільської громади збудовано спортзал у Сопівській школі. Багато зусиль для цього доклав місцевий ентузіаст спортивного життя Петро Грабець. Щоправда, якість бажала б бути кращою. Підрядники допустили огріхи. В Турці, Дебеславцях і Спасі підготовлено майданчики під штучне покриття. У тих же Дебеславцях іде до завершення будівництво стадіону. І в цьому чимала заслуга голови молодіжної ради села Олега Дем’янюка та сільського голови Богдана Бойчука.

Комісія тісно співпрацює з районною федерацією футболу. Регулярно проводяться чемпіонати, в яких беруть участь майже 1500 спортсменів. У чемпіонатах ра¬йону з волейболу серед чоловіків і жінок задіяно 250 осіб.

Тепер щодо культури. Виділяються кошти з благодійного фонду на ремонт закладів культури припрутських сіл, яким завдала шкоди липнева повінь.

Планів на майбутнє у комісії чимало. Тут і закінчити побудову тиру в Коршеві (треба знайти кошти), і збудувати стадіон у Великому Ключеві (постала проблема з виділенням земельної ділянки). Колишній БК дослідної станції передано на баланс райради. Його буде реконструйовано і переобладнано під спортивно-оздоровчий комплекс для територіальної громади Коломийщини. Для цього республіканський фонд виділить понад 50 тисяч гривень. На початок.

У плани втрутилася економічна криза, пригальмувалися фінансові надходження, треба вносити корективи. Однак, залишилися сподівання на відновлення фінансової стабільності. Все ж бо робиться для молоді, щоби росла здорова й духовно багата нація.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі