друкувати


Наша Україна не бачить себе у новій коаліції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-01 10:08:44

Як випливає з промови лідера НСНУ В’ячеслава КИРИЛЕНКА, котра була виголошена на з'їзді Партії у суботу, Наша Україна не бачить можливости своєї участи у створенні коаліції у нині діючому парламенті.

"Сьогодні багато хто хоче впрягти Нашу Україну у свого воза й на наших спинах здобути чи втримати владу, не змінюючи при цьому згубної суті постколоніальної, провінційної, популістської політики. Це марна справа", – сказав КИРИЛЕНКО.

"Ми можемо співпрацювати лише на рівних і лише з тими силами, які підтримують або принаймні розуміють наші ідеологічні принципи. На жаль, сьогодні такого розуміння ми не бачимо серед ключових парламентських гравців", – заявив він.

"Ми не можемо об’єднуватися з регіоналами й комуністами, бо ці сили мають цінности й цілі, діаметрально протилежні нашим, бо їхня мета – повернути Україну до стану московської провінції. Наші ж колишні партнери з БЮТ використали нашу відданість національній ідеї і волю до системних реформ виключно для захоплення влади. І тому між нами категорично не вистачає довіри", – констатував він.

"ТИМОШЕНКО і ЯНУКОВИЧ борються за симпатії Кремля. Ми з вами, на чолі з Президентом ЮЩЕНКОМ, боремося за Україну", – додав також КИРИЛЕНКО.

"На жаль, механізми ревізованої Конституції не створюють жодних перешкод для таких кульбітів. І сьогодні, намагаючись втягнути нас у дискусії про коаліцію, ТИМОШЕНКО знову готує об’єднання з ЯНУКОВИЧЕМ", – заявив він.

"Головна причина того, що Нашу Україну з усіх боків звинувачують в усіх політичних і економічних бідах, полягає в нашій інакшости. Для нас проблема не в тому, хто які портфелі збереже чи отримає", – вважає КИРИЛЕНКО.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО
Обговорити на форумі