друкувати


Олег ТЯГНИБОК і Австрійська партія свободи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-01 10:03:12

27 листопада 2008 року на запрошення Австрійської партії свободи голова ВО Свобода Олег ТЯГНИБОК здійснив візит до столиці Австрії, де провів переговори з керівництвом Австрійської партії свободи: головою партії Гансом-Христіаном ШТРАХЕ та генеральним секретарем партії Гаральдом ВІЛІМСЬКИ.

Переговори були присвячені встановленню міжпартійних зв'язків між Всеукраїнським об'єднанням Свобода та Австрійською партією свободи.

Лідери націоналістичних партій обговорили проблеми збереження національних ідентичностей у глобалізованому світі, відродження націоналістичної ідеології в Європі, відповіді правих сил на виклики глобалізації та спричинені ними кризи, досвід перемоги правих на виборах та майбутні спільні дії у побудові "Європи вільних націй".

На завершення зустрічі Олег ТЯГНИБОК запросив керівників Австрійської партії свободи відвідати Україну.

Як відомо, на минулих дострокових виборах до парламенту Австрії перемогли націоналісти: Австрійська партія свободи та Альянс за майбутнє Австрії, які набрали, відповідно, 18 та 11 відсотків голосів виборців.

Порівняно з підсумками виборів 2006 р. Австрійська партія свободи збільшила своє представництво у парламенті більш ніж у півтора рази, а Альянс за майбутнє Австрії - в три рази. Австрійська партія свободи отримала у новому парламенті 14 додаткових мандатів.

Такі досягнення австрійських правих стали вражаючими для європейського політикуму і засвідчили зміну настроїв громадян Австрії в бік збереження національних цінностей і традицій на противагу бюрократичним засадам ЄС.

Автор: Петро А. ВЛАСІЙЧУК ІІІ
Обговорити на форумі