друкувати


Вступ України в НАТО - ядерний фугас для відносин Росії і Заходу?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-24 09:49:12

Можливий вступ України в НАТО викличе загальноєвропейську військову і політичну кризу грандіозних масштабів, у порівнянні з якою всі грузинські справи здаватимуться дрібним епізодом, вважає директор російського Центру аналізу стратегій і технологій Руслан ПУХОВ.

Напередодні він повинен був виступити в Лондоні з доповіддю на конференції, присвяченій перспективам відносин РОСІЯ-НАТО після конфлікту в Південній Осетії, проте затримка з оформленням в’їзних документів не дозволила ПУХОВУ озвучити доповідь "Військово-стратегічний вимір відносин Росії і НАТО". "Абсолютно ясно, що питання можливого вступу України до Альянсу – справжній ядерний фугас для відносин Росії і Заходу", - сказав ПУХОВ РІА Новості.

Крім того, відзначив він, Україну у цьому випадку чекає якнайглибша внутрішньополітична криза через різницю культурно-ціннісних орієнтацій її населення і до того ж сильні проросійські настрої у Криму. На його думку, Росії також неможливо буде залишитися в стороні від внутрішньополітичної кризи на Україні.

"З іншого боку, на Заході існує недооцінка важливості українського питання для Росії і нерозуміння України як колосального дестабілізуючого чинника найближчого часу у відносинах між Заходом і Росією. Ілюзії, що Росія так чи інакше буде вимушена "проковтнути" вступ України в НАТО можуть привести до катастрофічного розвитку подій", - сказав ПУХОВ.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО
Обговорити на форумі