друкувати


АНУШКЕВИЧУС готовий підтримати антикризові пропозиції місцевих виробників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-24 09:45:22

Віктор АНУШКЕВИЧУС готовий підтримати антикризові пропозиції місцевих виробників щодо змін у податковому законодавстві. Про це Івано-Франківській міський голова заявив 19 листопада на засіданні дорадчої ради з питання роботи промислових підприємств міста під час фінансово-економічної кризи, – повідомляє ZAXID.NET.

Віктор АНУШКЕВИЧУС підтримує ініціативи керівників промислових підприємств міста, які мають намір "єдиним фронтом" виступити за зміну закону про ПДВ, надіславши своє звернення до представників найвищої державної влади. Промисловці стверджують, що цей податок має здійснюватися "за наявності коштів у касі".

Також, переконані промисловці, потрібно негайно переглянути діючий механізм повернення ПДВ, який гальмує розвиток виробництва. Представники місцевих підприємств мають намір запропонувати українським високопосадовцям в умовах кризи запровадити реструктуризацію або відтермінування ПДВ та накласти мораторій на штрафні санкції через несвоєчасні виплати своїх зобов’язань. Місцеві виробники констатують, що податкові навантаження вимивають обігові кошти, які стало не можливо залучити із банківських установ, оскільки майже всі банки відмовились від кредитування. Наразі, кажуть промисловці, на підприємствах міста відбувається накопичення продукції на складах, що у свою чергу змушує керівників підприємств вдаватися до скорочення фахівців, оскільки не вистачає грошей на зарплату.

Міський голова підтвердив, що влада міста зробить все можливе, аби дозволити місцевій промисловості "дихнути вільніше" в умовах кризи. За оцінками експертів, зауважив Віктор АНУШКЕВИЧУС, пік фінансової кризи припаде на весняні місяці 2009 року. Тому вже зараз, наголосив мер, потрібно прийняти комплекс антикризових заходів для збереження економічного потенціалу і міста, і держави.

Обговорити на форумі