друкувати


Демонтаж пам’ятника КОСІОРУ в Києві приклад торжества справедливості

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-22 11:33:43

"Торжеством справедливості напередодні відзначення роковин Голодомору" назвав рішення КМДА демонтувати пам’ятник Станіславу КОСІОРУ, що "бовваніє у сквері на вул.Січових стрільців, яку Київрада досі називає вул.Артема, не дивлячись на своє рішення 1997 року" голова управи Київської міської організації Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ, коментуючи відповідне рішення мерії.

"Станіслав КОСІОР – це людина, котра була одним з безпосередніх виконавців й організаторів Голодомору 30-х років в Україні. Обіймаючи керівну посаду Генерального секретаря ЦК КП(б)У в цей період, він організовував відбирання продуктів у селян та прикривав наслідки цієї діяльності брехливими заявами про безгосподарність та саботаж з боку сільських мешканців", – наголошує Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

"Станіслав КОСІОР несе персональну відповідальність за злочини, які творили місцеві комуністи, підспівуючи московським окупантам", – переконаний представник УНП.

При цьому він висловив здивування, чому монумент КОСІОРУ взагалі дожив до сімнадцятої річниці незалежності. Володимир ШОВКОШИТНИЙ підкреслив, що "Українська Народна Партія завжди виступала за якнайшвидшу ліквідацію пам’яток тоталітарного режиму, як в Києві, так і по всій Україні".

Автор: Петро Андрій ВЛАСІЙЧУК ІІІ
Обговорити на форумі