друкувати


Система ПРО у східній Європі захищає не лише Польщу і Чехію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-20 04:00:26

"Розміщення компонентів американської системи протиракетної оборони (ПРО) у Східній Європі – гарантує протиракетний захист не лише країнам, де вона розміщена, але й іншим державам регіону", – переконаний член Правління Української народної партії Степан ХМАРА.

На його думку, "не можна розглядати це питання з політичної точки зору, адже американське ПРО у Польщі та Чехії – суто військово-оборонне питання, спрямоване на захист мирного неба для Прибалтики, Білорусі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Австрії, Молдови та України". Так політик прокоментував заяву французького Президента Ніколя САРКОЗІ, котрий запропонував "заморозити плани з розміщення елементів протиракетного щита США в Польщі і Чехії". Проти такої ідеї різко виступили уряди Польщі та Чехії.

"Важливість цього питання президент Франції не розуміє, адже повітряну безпеку Франції стовідсотково гарантують, як власні системи ПРО, так і американські, що розміщені у Німеччині", – наголосив член Правління УНП.

"А для країн східної Європи – проблема протиракетної оборони все ще дуже актуальна, особливо, зважаючи на агресивну зовнішню політику Російської Федерації", – додав політик.

"Тому, всі країни східної Європи мають виробити спільну політику щодо якнайшвидшого розміщення компонентів американської системи ПРО у Чехії та Польщі, щоб протистояти впливу Франції, яка, намагаючись проводити союзницьку політику щодо Москви, не розуміє важливість цього питання для всієї системи безпеки у Європі", – зазначив член Правління УНП Степан ХМАРА.

Автор: Петро Андрій ВЛАСІЙЧУК ІІІ
Обговорити на форумі