друкувати


Уряд не має права переносити тягар відповідальності на майбутні покоління

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-17 02:40:13

"Політика популізму, яка здійснюється в Україні усіма без винятку урядами, зазнала цілковитого краху та поставила державу на межу дефолту. Ціною такої політики стала позика Міжнародного Валютного Фонду у розмірі 16,5 мільярдів доларів та катастрофічне зменшення золотовалютних запасів країни"- заявив лідер Всеукраїнського об'єднання Свобода Олег ТЯГНИБОК під час зустрічі з мешканцями Нововолинська Волинської області 9 листопада 2008 року.

Відповідаючи на запитання присутніх, Олег ТЯГНИБОК зазначив, що Свобода вимагатиме публічного звіту та оприлюднення усіх платіжок щодо використання коштів, наданих МФВ.

"Уряд мусить звітувати за кожну використану копійку публічно, адже тягар плати за борг лягає на всіх українців та на майбутні покоління. Кожна платіжка має бути негайно оприлюднена в Інтернеті. Ми виступаємо категорично проти того, щоб виділені кошти направлялись на порятунок олігархів, які останніми роками отримували надприбутки та не дбали про модернізацію підприємств і збільшення власної конкурентноздатності. Також уряд та Нацбанк, рятуючи вітчизняну банківську систему, не повинні розплачуватись за нестримний потяг до наживи банківських спекулянтів. Уряд не має права переносити тягар відповідальності на майбутні покоління. Середній клас не повинен розплачуватись за жирування олігархів. Відтак контроль і жорстка відповідальність за використання міжнародної позики мають бути надзвичайно жорсткими, а процедура розподілу коштів максимально прозорою - зазначив лідер Свободи.

Відповідаючи на запитання про долю нинішньої Верховної Ради, Олег ТЯГНИБОК заявив: "Нинішня Верховна Рада не здатна до продуктивної роботи та до відповідей на ті виклики, які сьогодні стоять перед Україною. І це очевидно для всіх. Заяви ж парламентарів про наміри "плідно попрацювати" після року бездіяльності є лише свідченням того, що депутати вслід за Урядом і Президентом теж хочуть приєднатись до дерибану коштів, отриманих від МВФ. Це ще один аргумент на користь розпуску ВРУ. Українцям набагато дешевше обійдуться нові вибори, ніж робота цієї збанкрутілою ради над "освоєнням" міжнародного кредиту".

Зустріч із лідером ВО Свобода проходила у дитячо-юнацькому центрі м. Нововолинська. На зустріч прийшло понад півтисячі українців.

Джерело: Прес-служба ВО Свобода
Обговорити на форумі