друкувати


ВІРАСТЮК: Якби я жив у Рівному – не роздумуючи проголосував би за Василя ЧЕРВОНІЯ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-11 05:19:48

1 листопада в Рівному під час вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні біля меморіальної дошки, розміщеної на Стіні Пам’яті костелу Святих апостолів Павла і Петра Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви, представниками релігійних організацій УПЦ КП, РКЦ проведено спільну акцію "33 хвилини", присвячену 75 річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Ректор Рівненського православного богословського інституту УПЦ КП митрофорний протоієрей І.ШВЕЦЬ та настоятель релігійної громади парафії Святих апостолів Петра і Павла Луцької дієцезії РКЦ м.Рівне ксьондз-декан В.ЧАЙКА провели спільне богослужіння. Молодими людьми – членами цих релігійних організацій прочитані свідчення очевидців Голодомору.

На заході був присутній кандидат на посаду міського голови Рівного Василь ЧЕРВОНІЙ, його довірена особа, чемпіон України з легкої атлетики Андрій СКВАРУК та Роман ВІРАСТЮК – молодший брат українського богатиря й найсильнішої людини світу 2004 Василя ВІРАСТЮКА, начальник управління спорту Івано-Франківської ОДА, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики.

"Уперше ім’я Василя ЧЕРВОНІЯ я почув на початку 90 років з телевізора... Крім того, моя мама працювала з дружиною Левка Григоровича ЛУК’ЯНЕНКА пані Надією. Саме тоді у моїй пам’яті й відбилися прізвища цих двох політичних "криголамів" – ЧЕРВОНІЯ й ЛУК’ЯНЕНКА. А ближче я познайомився з паном Василем уже пізніше. Перше враження про ЧЕРВОНІЯ було таке: він щира людина, яка не "свистить" і не б’є себе в груди, обіцяючи золоті гори. Це людина, яка мовчки робить справу і цього сильно не афішує", – каже ВІРАСТЮК розповідаючи, чому він був та жалобному заході.

В.ВІРАСТЮК каже, що близько трьох тижнів тому, коли проїжджав через Рівне, мені в руки потрапили буклетики різних кандидатів на посаду міського голови... "Усі пишуть і обіцяють красиво, але знаючи людину особисто, я можу з упевненістю сказати: якби я жив у рівному – не роздумуючи проголосував би за василя ЧЕРВОНІЯ. більше того, з задоволенням став його довіреною особою!" – підкреслює ВІРАСТЮК.

Довідка Коломия ВЕБ Портал: Роман ВІРАСТЮК – начальник управління спорту Івано-Франківської ОДА, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасник XXVI (Атланта, 1996 рік), XXVII (Сідней, 2000 рік), XXVIII (Афіни, 2004 рік) літніх Олімпійських ігор, чемпіон Європи серед клубів 2002 року, триразовий срібний призер Всесвітніх військових ігор 1995, 1999 та 2003 років, 17-разовий чемпіон України.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО
Обговорити на форумі