друкувати


Кого звинуватив В.Ющенко у повільній роботі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-08 11:21:50

7 листопада, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України Віктора Ющенка, на якому розглядали стан виконання заходів, спрямованих на нормалізацію умов життєдіяльності населення в місцевостях, оголошених зонами надзвичайної екологічної ситуації.

Президент України нагадав, що відповідний правовий режим зони надзвичайної екологічної ситуації у цих регіонах припинив свою дію 30 жовтня. "Безумовно, з одного боку, проведено велику роботу для того, щоб мінімізувати наслідки стихійного лиха, з іншого - значна частина завдань, поставлених перед урядом і органами виконавчої влади, залишається не виконаною", - сказав Віктор Ющенко. Так, за словами глави держави, станом на 4 листопада із 32 завдань, визначених у рішенні РНБОУ від 19 серпня, залишилися невиконаними 14.

У стадії відбудови знаходиться більше половини зруйнованих стихією будинків. Не закінчено поточний і капітальний ремонт пошкоджених будівель, не відновлено проїзд по 58 мостах, зруйнованих під час повені. Затримується виплата людям компенсацій за житло, яке вони втратили внаслідок стихійного лиха (обсяг - 124 млн грн). Не профінансовано 350 млн грн на будівництво нових та капітальній ремонт існуючих дамб і захисних споруд. "Окрім цього, органи Генеральної прокуратури виявили численні випадки зловживання коштами, виділеними для ліквідації наслідків стихійного лиха, - сказав Президент. - Прокурорське реагування запобігло незаконному використанню 48,9 млн грн бюджетних коштів".

Ющенко заявив, що відповідальні за цю ситуацію як уряд, так і керівники місцевих обласних і районних адміністрацій. Президент наполягає, щоб у проекті державного бюджету на наступний рік були чітко визначені обсяги фінансування заходів для нормалізації життя у постраждалих районах, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Довідка ЗІКу. В Івано-Франківській області з 358 повністю зруйнованих липневою повінню будинків 282 господарі отримали кошти готівкою на будівництво нових домівок, 75 сімей виявили бажання, щоб житло збудувала держава. З них 14 будинків - на місці зруйнованих, 61 - на новому місці. Одна сім’я захотіла придбати житло в іншому населеному пункті. 2 листопада у селі Петрилів Тлумацького району у новозбудовані оселі заселилися 8 сімей. До 15 листопада тут справлять новосілля власники решти будинків, які будує за державні кошти районна влада. У Галицькому районі триває будівництво 4 цегляних будинків для 20 сімей і 8 будинків у селі Дубівці.

Обговорити на форумі