друкувати


Володимир ЦИБУЛЬКО: Блок Черновецького має реальні шанс набрати 6%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-10-31 05:13:27

Володимир ЦИБУЛЬКО: Блок Черновецького має реальні шанс набрати 6% голосів. Їх союзниками може бути ЄЦ, а агітаційним майданчиком – церкви.

Блок Леоніда Черновецького має реальний шанс потрапити у парламент, але за умови, коли він підкріпиться у ряді регіонів за рахунок партій, які є прохідними у цих областях. Про це сьогодні у коментарі "Гал-info" повідомив політолог та політтехнолог Володимир Цибулько (на фото).

За його словами, він цілком може отримати ці голоси у Центральній Україні. "У Центральній Україні він забирає ці голоси від партій. Адже Київ є кооперований із цими областями, він купує в них зерно, інвестує в ці області. Це чисто економічна кооперація як столиці між областями. І частина цих регіонів, частина регіональної еліти, може проголосувати за Черновецького як потенційного інвестора і песнійного роботодавця", — зазначає Цибулько.

"Черновецький заявив, що він сподівається отримати 10%. 10 % навряд чи, але йому реально під силу отримати 6%. Цю цифру отримуєш внаслідок аналізу думок та оцінок експертів, аналузуючи всі "за" і "проти". У нього є свій сталий електорат, 400 тисяч, у Києві. А це вже капітал і якщо ним правильно розпорядитися, то у парламент пройти є реальний шанс. Йому потрібно ще донабрати 300 тисяч голосів. З потенційних союзників Блоку Черновецького на місцях я не виключаю ЄЦ. Приєднання ЄЦ до Блоку Черновецького – це буде дуже сильний хід. У ЄЦ є хороші, розгорнуті штаби по всій Україні. Однак, це все залежить від "Нашої України" і потенційного Блоку Ющенка. Відтак, у ЄЦ є широкоструктурована партійна мережа, штаби, а у Блоку Ющенка – УНП та "Нашої України" — навряд чи є такі кадри навіть для роботи у комісіях, які є в ЄЦ. Адже вибори – це не тільки агітація, але й вміння знайти союзників там, де вони начебто не передбачалися. Також потрібно мати партійну структуру, знайти людей для роботи у виборчих комісіях, мобілізувати ЗМІ на місяцях, які б забезпечували рекламу. Все це є у ЄЦ. А в Черновецького нема проблеми з фінансами і з агітатрорами. Ставка на нові культи в Україні є правильною, адже вони розвиваються, і вони є консолідованими. І це буде несподіванкою. Не секрет, що Черновецький підтримував традиційну церкву також. Тому агітаційним майданчиком для нього можуть бути церкви. Як нетрадиційні, так і традиційні церкви. Це буде спроба на зразок принесення оцерковленої політики у стіни Верховної Ради України. Це буде спроба створити таку собі ланку "християн-демократів". Досі у паралменті цю оцерковлену політику представляла тільки партія Стретовича", — каже Володимир Цибулько.

"Команда Черновецького здатна працювати системно, а відтак, й отримати хороший результат. Тим більше, остання політика Блоку Юлії Тимошенко, яка вже виходить й за норми закону, починає відвертати прихильниківа БЮТ. А податися їм нема куда. Екстимісти будуть голосувати за "Свободу", а помірковані можуть піти в християнські демократи", — додав політолог.

Нагадаємо, Мер Києва Леонід Черновецький впевнений, що його блок на виборах набере не менше 10% голосів виборів і планує посісти посаду прем’єра за їх результатами. Про це Черновецький сказав на прес-конференції у четвер, повідомляє Українська правда.

За його словами, Блок Черновецького планує піти на вибори до Верховної Ради у блоці з Християнською демократичною партією і Християнсько-ліберальною партією.

"10% - це серйозна планка, але ми її здолаємо, хай лише люди активніше голосують за християн", - сказав мер.

Черновецький також сказав, що згоден співпрацювати з усіма, "хто вірить в Бога і хто з Богом хоче змінити Україну".

При цьому він заявив, що у разі перемоги на виборах він залишить посаду мера і буде працювати у Верховній Раді, бо він на 100% упевнений, що жителі всієї України підтримають його на виборах.

Водночас Черновецький не зміг назвати людей, які входитимуть у першу п’ятірку його списку, зазначивши що усі вони будуть "красивими і моральними".

Минулої суботи під час свого перебування у Львові лідер ЄЦ Ігор Кріль зазанчив, що партія "Єдиний Центр" самостійно братиме участь у дострокових парламентських виборах.

Автор: Володимир ЦИБУЛЬКО
Обговорити на форумі