друкувати


Знову про ловця метафор

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-10-31 11:49:39

Поетичне зібрання, присвячене життю і творчості Тараса Мельничука, відбулося в Коломийській ЦРБ, підготувала його завідувачка краєзнавчого відділу Наталія Тарновецька.

Демонструвався документальний фільм Василя Нагірного про Уторопи, у якому чільне місце виділено уродженцю села Князеві Роси. Автор фільму розповів про свою роботу над проектом, зустрічі з земляками поета. Головний спеціаліст відділу внутрішньої політики РДА Галина Дрібнюк подякувала Нагірному за вдалий фільм.

Мала слово племінниця Мельничука авторка першої біографічної книжки про нього "Встати, суд іде" Галина Курищук.

Виступав побратим поета, котрий ділив з ним тюремну баланду, — Дмитро Гриньків. Він визначив три замилування свого обдарованого товариша: поезія, вино, жінки. (На згадку спадає вислів релігійного реформатора Мартина Лютера: "Хто не любить пісень, вина і жінок, той на все життя залишається дурнем"). Ясна річ, у такому формулюванні є певне перебільшення заради дотепності, однак ніхто його не заперечить.

З народними піснями виступило вокальне тріо Будинку культури с.Раківчика. Свої вірші читали автори, надруковані в поетичному збірничку "Джерельні дзвони", який упорядкувала Марія Боєчко з Ковалівки.

Акапельним співом зворушила присутніх Жанна Романюк.

Чимало ще говорилося про блискучого майстра метафори, видатного поета нової доби Тараса Мельничука.

Автор: Мар’ян ЯРИЙ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі