друкувати


Багатодітним допомагають зводити житло

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-10-28 02:01:39

В селі Мишині Коломийського району пройшли новосілля для багатодітних сімей Богдана Ковальчука (дружина Ольга Василівна, 10 дітей) та Василя Юрійчука (дружина Марія Василівна, 11 дітей). Свято для цих двох сімей відбулося завдяки активній допомозі держави.

Для родини Ковальчуків зроблено капітальний ремонт будинку на суму 114 тисяч грн. (80 тис. грн. за кошти громадської організації "Інститут розвитку Прикарпаття" і 34 тис. грн. виділено з благодійного фонду, створеного при райдержадміністрації для потерпілих від наслідків стихії). Відповідно родині Юрійчуків зроблено добудову будинку на суму 189 тис. грн. (151 тис. грн. за кошти громадської організації "Інститут розвитку Прикарпаття" і 38 тис. грн. виділено з вищевказаного благодійного фонду, створеного при РДА). Виконували замовлення на будівельні роботи фірма "Райсількомунгосп" (керівник Іван Олексюк).

Очевидно, що без діяльної підтримки держави багатодітним сім’ям вкрай складно втримати свій "корабель" на плаву. Наприклад, сім’я Юрійчуків (найменшій дитині — два тижні, найстаршій — 15 років) розпочала будівництво власної хати на старому фундаменті, який розширили в 2006-му, а закінчили завдяки президентській програмі "Зігрій любов’ю дитину", що працює в Івано-Франківській області з весни 2008 року. Тепер мають три житлові кімнати на 50 квадратних метрів. Донедавна всі мостилися в старій хаті на дві кімнати разом з батьками. Марія Василівна, мати 11 дітей, на запитання, як вона справляється з такою "громадою", відповідає: "Я сама не знаю, як даю собі раду. Видно, Бог помагає". Отже, поміч прийшла. А до кінця цього року всім сім’ям, де десятеро і більше дітей влада пообіцяла надати таку дорогу.

На входинах побували голова Івано-Франкіської ОДА Микола Палійчук, голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник, голова Коломийської РДА Михайло Вінтоняк, голова районної ради Дмитро Неміш, представники місцевого самоврядування та преси.

Кожній сім’ї від обласної і районної адміністрацій вручено побутову техніку: холодильник, телевізор, DVD, газову плиту, пральну машину, мікрохвильову піч, комплекти постільної білизни та новий зимовий одяг від Київської ОДА.

Автор: Роман ІВАСІВ, Галичина
Обговорити на форумі