друкувати


Небезпека виникнення пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2015-10-02 03:02:14

 

 

З настанням похолодання значно зростає небезпека виникнення пожеж в житлових будинках. Це пояснюється, в першу чергу, збільшенням періоду експлуатації печей, електронагрівальних приладів, та необережного поводження з вогнем.

 Коломийський МРВ УДСНС в Івано-Франківській області звертається до вас з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту власної оселі, дотримуватись правил безпеки життєдіяльності в побуті, на робочому місці та під час відпочинку.

 

Як свідчить статистика багато пожеж виникає через несправність пічного опалення та димоходів. Пожежі, як правило виникають на горищі, а гасіння пожежі на горищі, ускладнюється тим, що горища закладені різними речами. Тому жильцям потрібно слідкувати, щоб димарі були оштукатурені і на горищі утримувався порядок, не складати речі безпосередньо біля димоходів.

 

Не можна нехтувати правилами пожежної безпеки, не думати, що зі мною цього не станеться і мене пожежа не торкнеться. Це хибні думки. Вогонь не питає дозволу, щоб зробити свою “чорну” справу.

 

Часто біля печей встановлюють меблі, дитячі ліжка, сушать одяг, дрова. Це дуже небезпечно!!!

 

Причиною пожежі в цей період може стати і відкритий вогонь, і паяльні лампи, якими інколи розігрівають замерзлі водопровідні труби, сірники в руках дітей, залишені дорослими без нагляду.

 

Нещастя можна попередити, якщо суворо дотримуватись мір перестороги, виконувати елементарні правила пожежної безпеки.