друкувати


Уряд виділив 140 млн грн на "шерифів" в українських селах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2015-09-23 05:59:57


  Уряд передбачив 140 млн грн на реформування служби дільничих міліціонерів   у невеликих населених пунктах

  Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у середу 23 вересня під час     виїзного засідання уряду в Полтаві, передає Еспресо.TV.

 

"МВС розпочало вже другу програму по запровадженню роботи поліцейських не тільки у великих містах, але й в маленьких містечках і селах. Це програма "українського шерифа". На місце дільничної міліції прийдуть нові поліцейські – не тільки в новій формі, на нових автомобілях, але в першу чергу з новим тренуванням, з новою філософією, новою політикою відношення до кожного громадянина", – наголосив прем’єр-міністр.

 

На думку прем'єра, українські шерифи повинні знати кожну родину, кожну хату, кожну сім'ю на своїх дільницях в маленьких містечках, в селах, в районних центрах.

 

Поява нових українських поліцейських на вулицях маленьких міст і сіл, за словами голови уряду, дасть змогу допомогти громадянам і "безпосередньо вирішувати проблеми в кожному містечку, місті і селі".

 

Для цієї програми Уряд додатково передбачив у бюджеті 140 мільйонів гривень: "Зараз міністр внутрішніх справ активно працює з нашими західними партнерами – нам допомагають Сполучені Штати Америки, Канада і країни-члени Європейського Союзу, щодо отримання фінансування для Національної поліції як на поточний, так і на наступний рік".

 

Яценюк додав, що зараз розглядаються кандидатури на посаду очільника Національної поліції, який має бути "людиною з досвідом, реальною волею щодо формування нової поліції не за назвою, а за змістом".

 

Він наголосив на необхідності реформування системи правоохоронних органів в цілому: "Скорочуючи кількість працівників органів внутрішніх справ, ми підвищуємо якість працівників. Цільовий показник до кінця поточного року – 152 тис. правоохоронців в системі нової української Національної поліції".

Джерело: Еспресо.tv