друкувати


Делегація Командування Збройних Сил США в Європі вивчала досвід військових лікарів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-10-08 01:45:29

У Львові, завершила роботу делегація Командування Збройних Сил США в Європі.

Під час візиту до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону представники управління матеріально-технічного забезпечення командування Збройних сил США в Європі, регіонального медичного центру у м. Ландштуль та 30 медичної бригади ознайомилися з можливостями лікувальної установи, обговорили нагальні питання матеріально-технічного забезпечення, а також визначилися із потенційною потребою з надання медичної підтримки, в контексті поточних операцій, що проводяться в зоні АТО.

Начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда зазначив, що такі візити є вкрай важливими для обміну інформацією та перспективного планування заходів міжнародного співробітництва.

Ми показали нашим колегам свої напрацювання за останній рік: реанімаційні палати, хірургічне та реабілітаційне відділення. Під час протокольного брифінгу вони мали можливість поспілкуватися із нашими лікарями, які впродовж останніх місяців отримали безцінний досвід надання першої медичної допомоги на полі бою. Крім того, гості оглянули розгорнутий польовий пункт мобільної медичної групи і залишилися ним вельми задоволеними.

‑ В Україні ми відвідали деякі військові медичні установи і вже маємо певне уявлення про те, як і чим ми можемо допомогти, ‑ розповів керівник делегації полковник Джон Мітчел.

Також він зазначив, що в українських військових незабаром з’явиться значна медична підтримка: "Задля цього будемо пропонувати розгорнути на базі деяких медичних Центрів консультаційні, тренінгові програми та низку інших проектів", - наголосив він.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ