друкувати


У області ще є можливість поселення 51 переселенця - заступник начальника Управління ДСНС

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-08-28 04:30:41

27 серпня в приміщенні Кризового центру Управління ДСНС в області відбулося чергове засідання регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО.

В його роботі взяли участь представники департаментів Івано-Франківської обласної державної адміністрації, обласних громадських організацій та фондів.

Розпочинаючи засідання, заступник начальника Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Володимир Пачків зазначив, що на території області перебувають 1497 осіб, з них 536 дітей. Психологами Управління ДСНС в2 області здійснюються психологічні консультування та супровід щодо покращення психологічної адаптації вимушених переселенців до умов у соціумі та знищення негативних психо-емоційних станів, також проведені відповідні тренінги в готелі «Бандерштадт», загалом рятувальники роблять все можливе, щоб тимчасові переселенці відчували себе захищеними, адже багато з них вирішили зробити Прикарпаття своєю другою домівкою.

Також Володимир Васильович підкреслив, що на сьогодні в області є 72 вільних об’єкти, в яких можна поселити 51 особу для тимчасового проживання.

Перший заступник керівника регіонального штабу Леся Аронець повідомила, що на 22даний момент найголовніші проблеми для тимчасових переселенців – це оформлення у шкільні заклади, адже з понад п’яти сотень дітей - 284 шкільного віку, а також відсутність теплого осіннього одягу. Тож вона закликала представників громадських організацій та фондів посприяти формуванню шкільних комплектів для учнів - від ранців до зошитів та ручок та збирання теплого одягу для переселенців.

На засіданні регіонального штабу обговорювалися поточні питання щодо оптимізації надання послуг тимчасовим переселенцям, також було наголошено, що кожний день на Івано-Франківщину прибуває кілька десятків нових переселенців і регіональним штабом й надалі робитиметься все можливе для допомоги людям, які покинули свої рідні домівки.

Джерело: Управління ДСНС в Івано-Франківській області