друкувати


Оленка ПАЛІЙЧУК: "Покровителю наш, святий Миколаю, прошу у Тебе заступництва для нашої вкраїнської землі"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-08-25 08:00:54

Нинішній День Незалежності України, це живе втілення смутку і радості дітей наших. Це наша національна молитва, коли біль ранить серце за зневажену матір-Україну. За народ, який довів усьому світові за право вільно жити на своїй землі й будувати наш спільний європейський дім.

А може війна це лиш жахливий сон..? Ні! …бо ж каламутні хвилі московитів накрили золоті лани нашої прабатьківської землі. Землі вольностей козацьких, де сплелися воєдино Життя і Смерть. Любов і Ненависть.

Де самотньою пусткою похилився зруйнований отчий дім й, у дзвінкій тиші минулого, нагадує нам про тіні забутих предків.

Ми навчились воювати й ненавидіти ворогів. Ми довели спроможність захищати нашу синьо-жовту Незалежність.

Сьогоднішні наші співрозмовники - вихованці Місіонерського Центру святого Миколая "Сиротинець" Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Веселі і непосидючі, прості і щирі у спілкуванні малюки дивують своєю обізнаністю. Палко закохані у свою наставницю - сестру Теодору, шляхетно звертаються до монахині: "Мамусю!".

Діти охоче діляться своїми досягненнями у суспільній праці й пишаються, що дорослий світ довіряє їм виконання важливих справ. Отож, напередодні дня Незалежності України своїми думками, міркуваннями та численними світлинами поділилися із читачами нашого видання вихованці цього дитячого закладу.

 

Оленка ПАЛІЙЧУК, 4 роки, м.Коломия: "Покровителю наш, святий Миколаю, прошу у Тебе заступництва, милосердя і небесної Благодаті для всіх дітей і нашої вкраїнської землі".

 

 

 

 

Єва СТРУТІНСЬКА, 6 років, м.Коломия: "А я найбільше хочу зробити так, щоб всі діти були завжди щасливими".

 

 

 

 

 

 

Артем МОХНАЧУК, 9 років, м.Коломия: "У моєї країни - День народження. Це Різдво нашої Незалежності. Це ж для нас сьогодні і храмові дзвони і сонечко світить й усі посміхаються".

 

 

 

 

 

 

Уляна ВАСИЛИК, 9 років, м.Коломия:

"Дитячі в нас сердечка,

Та щире в них чуття.

Любити Україну,

Будуть все життя".

 

 

 

Сніжана БОЙКО, 11 років, м.Коломия:

"В День народження Вкраїни,

Та я заспіваю.

Коломийки веселенькі,

Буде чутно в краї".

 

 

 

Юлія БОЙКО, 14 років, м.Коломия: "Я люблю свою Батьківщину, бо тут народилася, живу і навчаюсь. А ще хочу, щоб настав той час, коли в моїй Україні наступить мир".

 

 

 

 

 

Іванна ЛУЦИК, 16 років, м.Коломия: "В українські домівки прийшла біда. Але наш народ витримає війну, бо він дуже сильний і ніхто не зламає його. Хочу привітати всіх українців з нашим святом Незалежності!".

 

 

 

 

 

 

Світлана САКОВСЬКА, 16 років, студентка коледжу, м.Коломия: "День Незалежності України об’єднав усіх українців від неосяжних степів Донецького краю до гір Карпатських, й від синіх озер Полісся до берегів Чорного моря. Ворогам не зламати дух прагнення українців до незалежності."

 

 

 

 

 

 

Читайте також: "Ми є родина у Христі"