друкувати


Незрячі діти зможуть читати книжки з картинками в 3D

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-07-04 09:30:17

Незрячі діти та діти з вадами зору можуть "побачити" картинку з казки своїми пальчиками. Вчені з Університету Колорадо перетворюють звичайну сторінку в 3D.

Їхній проект має назву "Книжки з тактильними картинками".

Про це повідомляє сайт Мashable.com.

"Я зрозумів, що ми можемо зробити дещо значуще, інтерпретувавши картинки з цих дитячих книжок за допомогою математичних діаграм… Проект виявився значно складнішим, ніж я передбачав, але він себе виправдовує", - поділився керівник проекту Том Йен.

Науковці об’єднали зусилля з навчальним центром у Денвері, який опікується дітьми з вадами зору. За словами його керівника Еліс Епплбаум, у своїй роботі вони часто використовують різні текстури та шрифт Брайля, щоби діти могли не лише слухати, а й відчувати різні історії.

"Це точно так, як ми вчимося читати очима, але вони учаться робити це іншими своїми чуттями", - зазначила вона.

Оскільки багато дітей вивчають шрифт Брайля лише після 6 років, картинки 3D відкрили нові можливості читання для малюків.

У перспективі, говорить Йен, учителі та батьки малюка з вадами зору зможуть просто робити фото картинки з його книжки та відправляти її до 3D-принтера.

Поки що науковці займають тестуванням програмного забезпечення та проводять воркшопи для батьків, які хочуть навчитися створювати власні книжки. З часом, сподіваються розробники, будь-хто зможе, за допомогою інструкцій та алгоритмів, друкувати на власному 3D-принтері, що захоче.

Популярність на такі девайси зростає, тож, як вважає Йен, за кілька років 3D-принтер можна буде придбати менш ніж за 1 тисячу доларів.

Джерело: Українська правда. Життя