друкувати


Взаємодія Збройних Сил України з добровольчими загонами підвищує боєздатність Української Армії - Олексій Арестович

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-06-05 07:10:00

Про це заявив військовий експерт Олексій Арестович.

"4 червня в штабі АТО була нарада під керівництвом Турчинова, куди було запрошено командування батальйону "Азов" і "Донбас", найбільш активно діючих добровольчих батальйонів. Це показує, що почалося взаємодія. Мотивація не знижується. Навпаки, вона росте від успіху до успіху. Вирішуються військово-технічні проблеми. Повільно, але впевнено ми йдемо до перемоги" , - зазначив Арестович .

Він підкреслив, що бійці добровольчих загонів відрізняються залізною дисципліною і високою мотивацією протидіяти терористам на Сході.

"Це батальйони, сформовані явочним порядком, вони як партизани вже брали участь у бойових діях, на свій страх і ризик, і тільки потім держава їх прийняла під свою руку, і вони оформляються зараз як батальйони Національної гвардії.

"Азов" - організація "Патріоти України", складає його кістяк . "Донбас" - це просто небайдужі громадяни Донбасу, які вирішили навести у себе вдома порядок. Зараз вони набрали багато добровольців , в тому числі, з Майдану. Публіка мотивована, натхненна ідеями Майдану, новою революцією, новим життям, побудовою нової країни. А висока мотивація робить чудеса", - підкреслив експерт.

Арестович зазначив, що добровольчі загони вже знайшли спільну мову з українськими військовослужбовцями і готові до ефективної координації своїх дій.

"Це люди нового типу. Там дуже жорстка дисципліна всередині. Зараз "Донбас" проходить підготовку під Києвом, там близько 400 добровольців. Там не потрібно ставити питання про дисципліну і навіть про складні вправах. Тому що солдат розуміє, що він піде завтра в бій, і від того, як він навчиться, залежить - виживе він чи ні і як він виконає бойову задачу. Мотивація позамежна. Я очікував великих непорозумінь між старими силовиками і новими, але вони знайшли спільну мову і все більше координуються, все більш виразно починають дії", - сказав він.

Джерело: БТБ