друкувати


Вчені з NASA придумали, як людям колонізувати інші планети

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-06-03 07:45:50

На конференції Future Is Now один з провідних інженерів NASA Адам Стельцнер озвучив декілька найбільш перспективних, на його думку, шляхів колонізації планет.

Мова йде про те, щоб відправляти в космос не людей, а бактерії, які, як підтверджують останні дослідження, можуть виживати в космічних умовах на шляху від Землі до Марса. На думку вченого, це дозволяє припустити, що вони здатні переносити і більш довгі подорожі в умовах глибокого космосу, пише Motherboard.

Стельцнер пропонує вживляти в клітини бактерій сегменти людської ДНК, а після прибуття до місця призначення "друкувати" людей на основі наявного на обраній планеті матеріалу. Щось схоже ми могли спостерігати у фільмі "5 елемент".

Дослідники припускають, що подальші роботи в галузі генетики і клонування колись дозволять здійснити цю сміливу задумку. Стельцнер впевнений, що ця ідея виглядає більш реальною, ніж інші, оскільки не суперечить базовим законам фізики.

Фактично мова йде про керовану панспермію (поява життя на планетах в результаті занесення з космічного простору так званих "зародків життя"). Згідно з однією з теорій, саме таким чином життя зародилося на Землі.

Незважаючи на всю фантастичність ідеї, її автори впевнені в тому, що колись вона може бути реалізована, хоча на це можуть піти сотні або навіть тисячі років.

"Людство дізналося про існування ДНК всього 50 років тому, а через п'ять тисяч років ми будемо вважати ДНК такою ж простою річчю, як шматок пирога", - зазначив Стельцнер.

Джерело: ТСН