друкувати


Час пакувати валізи на відпочинок настав?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-05-31 11:30:48

Незважаючи на події у країні, сезон літніх відпусток вже на порозі. Події в Україні складні, але і про відпочинок тіла і душі треба подумати.

Думаємо, всім хочеться хоч на пару днів змінити обстановку, "провітрити" мізки і з новими силами вирішувати старі-нові проблеми..

Тож, цікаво, куди ідуть коломияни на вакації, зважаючи на те, що курс долара/євро значно підріс уверх. Кореспондент Коломия ВЕБ Порталу про це розпитав директора однієї з коломийських туристичних агенцій "Гарячі тури" Наталію Триф’як.

 

- Чи впливає ситуація у країні на коломиян, які планують свій відпочинок?

- Відпочинок є важливим для кожної людини, а коломияни - не виключення, і відносяться до цього серйозно. Збільшується попит на бюджетні варіанти. Люди стараються витратити менше і якнайдовше відтермінувати час проплати. Багато операторів йдуть назустріч і дозволяють розбити оплату на частини, що дуже тішить клієнтів.

- Так сталося, що Крим тепер - "за кордоном". Туди хтось планує їхати?

- Цього року ми не мали жодної заявки по Криму. Напевне, ніхто не хоче витрачати кошти на відпочинок, якщо він може бути небезпечний. А окрім того, по ціні та якості, навіть до окупації Крим значно поступався закордонним аналогам.

 

Читайте також: Польська віза по-новому

 

- Куди найбільше їдуть у літній сезон?

- Найбільшим попитом все-таки користується Греція, Туреччина, Іспанія, Єгипет, Болгарія, Кіпр.

Хто не хоче витрачати час на збір документів для відкриття шенген-візи, обирає безвізові країни, наприклад, Туреччину, чи країни, де процес отримання візи є простим Єгипет (віза по прильоту) Кіпр (оформляється про-віза), чи Болгарію (простий набір документів).

Незмінною популярністю користуються також автобусні тури по Європі. Хочу звернути увагу, що ціна таких турів починається від 65 євро з особи, що розвінчує міф про дороговартісність таких поїздок.

Окрім того, звичайно, популярністю в нашому агентстві в певному сегменті туристів користується екзотика. Якщо говорити про останні тенденції наших заявок - це В’єтнам, Таїланд, Мальдіви та Шрі-Ланка. Є також поодинокі заявки в Китай, Бразилію чи Малайзію.

Якщо говорити про відпочинок в Україні, то зараз актуальними є Шацькі озера, Закарпаття (Долина Нарцисів, Термальні купальні м.Берегово, озеро Синевир).

- А як на рахунок молодят? Куди їздять вони у медовий місяць?

- Молодята вибирають різні країни: ОАЕ, Іспанію,Туреччину Болгарію. На Коломийщині ще не поширилася тенденція, щоб замість гучного святкування весілля, молодята обирали відпочинок вдвох десь закордоном. Але є і такі, котрі замість пляжного відпочинку, обирають активний медовий місяць - тури Європою.

- Зараз багато людей оформляють "шопінг"-візу до Польщі, які переваги мають власники таких віз?

- Одна з головних переваг - таку візу неважко отримати.

Коли говорити про другу "шопінг"-візу, яка є річною, то її можна використати і для відпочинку і не обов’язково у Польщі. Наприклад, для власників шенген-віз авіатур в Іспанію на тиждень на найближчі дати зараз коштує від 300 євро з особи.

- Якими Вашими порадами можуть скористатися коломияни плануючи свій відпочинок?

- Якщо у Вас обмежений термін відпустки, то не варто чекати на "гарячий тур", а замовляти путівки заздалегідь. Відпочити можна і за невеликі гроші, тільки потрібно правильно підібрати тур!

Джерело: Коломия ВЕБ Портал