друкувати


Група "Інформаційний Опір": Путін готує Україні "косовську різанину"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-15 01:10:57

Замість передмови. Війна у Косово - збройний конфлікт , що спалахнув у квітні 1996 року між албанськими сепаратистами і Союзною Республікою Югославією. Бойові дії були ініційовані косовськими албанцями , що прагнули до незалежності Косова і Метохії. У березні 1999 року в конфлікт втрутилося НАТО , яке розпочало бомбардування СРЮ (російськомовна версія "Вікіпедії").

Таку аналітичну статтю, котра підготовлена секцією "Дельта", що входить до групи "Інформаційний Опір", подає на своїй сторінці у Фейсбук керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

 

Думка, вимовлена ​​вголос - мета

Ще рік тому заяви Путіна і його вірних сподвижників про те , що Крим - це споконвічно російська земля, на якій проживає 90 % "росіян співвітчизників" викликали у нас зневажливе роздратування. За 14 років перебування Путіна при владі, систематичне повторення кремлівської пропагандистської машини тези "Крим - це Росія", втілило заяву російського фюрера в життя.

Те що, вимовляється Путіним і його найближчим оточенням, особливо щодо України, необхідно сприймати з особливою серйозністю. Бо, ідеї, які озвучуються Кремлем, переслідують конкретно поставлені цілі.

Протягом останнього часу ми почули низку ключових якорів, які або матеріалізувалися, або в найближчому часі почнуть активно використовуватися. Ось одні з них:

  • "Необхідно терміново врегулювати ситуацію в Україні";
  • "Нелегітимна українська влада штовхає країну до розколу і громадянської війни" ;
  • "Косовський прецедент" - активно експлуатувався під час спроб узаконити анексію Криму;
  • "Незаконність виходу України з СРСР";
  • "В Україні за підтримки влади проти російськомовного населення орудують« бандерівські неонацисти";
  • "Президентські вибори необхідно перенести".

 

Врегулювання ситуації

Тему про врегулювання ситуації в Україні кремлівські фашисти почали активно використовувати з початку березня. Правда, на той момент врегулювати необхідно було ситуацію з російськими окупантами в Криму. 

Однак це не заважало російським політикам просувати на міжнародній арені "врегулювання" в умовах, коли врегульовувати в Україні було і нічого. Цей підготовчий процес тривав до 6 квітня.

До того часу на Сході України з глибокої консервації були виведені російські агенти ( в т.ч. з правоохоронних органів і СБУ); почалося перекидання додаткових російських диверсійно-розвідувальних груп.

12 квітня ситуація змінилася докорінно, коли під керівництвом і безпосередній участі російських спецслужб, у ряді міст Донецької області були захоплені елементи державної інфраструктури. Терористи фактично встановили контроль в Краматорську, Слов'янську, Горлівці, Єнакієвому, Жданівці, Макіївці, Харцизьку та Маріуполі (плюс Донецьк і Луганськ).

Примітно, що багато хто з зазначених міст є великими залізничними станціями, а в Слов'янську знаходиться база зберігання зброї та боєприпасів. Захоплення держустанов в Маріуполі дає терористам вихід до моря і відкриває напрям на Бердянськ та Мелітополь. Так що говорити про те, що в Донецькій області міста були захоплені випадково - не доводиться.

Таким чином, на сьогоднішній день ми вже маємо предмет для обговорення з Росією, США та ЄС про те, як "врегулювати ситуацію в Україні".

 

Розкол і громадянська війна

Крім якоря про "врегулювання" кремлівські фашисти активно просувають інший, ще більш небезпечний ярлик про те, що "нелегітимна київська влада штовхає країну до розколу і громадянської війни". Завдяки цьому створюється помилковий образ про те, що повноваження української влади обмежуються містом Києвом.

Крім того, апріорі всі спроби керівництва України щодо збереження територіальної цілісності країни підносяться як такі, що ведуть до розколу і громадянської війни. Наявність зброї у бойовиків і підривна робота російських диверсантів, спрямована на загострення ситуації, відкидає надії на мирний результат. І щоб вже не зробила влада, на неї вже навішені ярлик про "відповідальність за розкол і громадянську війну". Готовність проливати братню кров вже довели російські терористи, які розстріляли українських "сбушників".

У цьому контексті не варто забувати про те, як Путін і його посібники активно використовували "косовський прецедент", який знову буде задіяний у разі, якщо українська влада вирішить дати відсіч бойовикам. Тоді в конфлікт втрутиться Росія, яка почала бомбардування "союзної республіки Україна".

Але якщо в Криму його згадували, з посланням на правові аспекти, то на Сході згадка "косовського прецеденту" візьме іншу забарвлення. Жертви серед "мирних" терористів дадуть Путіну мінімально формальний привід для захисту "співвітчизників" від злочинів проти людства і "запобігання громадянської війни в "Союзної республіці Україна".

 

СРСР 2.0

Можна реготати з приводу ініціатив російських депутатів про притягнення Горбачова до якоїсь відповідальності за розвал СРСР, але давайте не будемо забувати, що товариш Путін вже заявляв про "не зовсім законному" вихід України зі складу Радянського Союзу. І що для Путіна крах радянського режиму став найбільшою геополітичною і, мабуть, особистою катастрофою .

Так що, незабаром тема незаконного виходу України з СРСР може спливти при спробах Кремля легалізувати включення України або її частини до складу своєї федерації. Фігуру Горбачова з шафи зараз витягують не дарма.

 

Тепер ми всі "бандерівці"

Якщо хтось має ілюзії про те , що настільки "трепетне ставлення" кремлівського режиму до теми "бандерівців" викликано сьогохвилинними слабкостями, то він глибоко помиляється. У разі організації Путіним для України "косовського сценарію" , всі ті , хто стануть на захист української державності, автоматично перетворяться ( за допомогою Кисельова і Ко) в "неонацистів" і "бандерівців".

Для досягнення своїх цілей кремлівська пропаганда не пошкодує сил і засобів з метою переконання свого народу, військових і лояльних "співвітчизників" у необхідності знищувати "кривавих спадкоємців Гітлера". Тому вже зараз треба морально готуватися до того , що нас будуть називати різними "приємними" епітетами і пощади до нас не буде.

Особливо необхідно готуватися українським військовослужбовцям та прикордонникам - російські політпрацівники вже надійно утовкмачили в голову особовому складу, що з того боку кордону зі зброєю в руках стоять "неонацисти" із західних областей України, які тероризують російськомовних "співвітчизників". У подальшому в російських підручниках з історії дітям "розкажуть" про те, як "бандерівці" в ХХI столітті тероризували росіян в Україні .

 

Р.S.

Зараз Німеччина і Франція розмірковують про доцільність введення жорстких санкцій проти Росії на увазі тісної кооперації з кремлівським режимом і можливих економічних збитків у зв'язку з цим. Однак їм слід було б порахувати , скільки грошей вони витратять на кілька мільйонів біженців з України , які потраплять в ЄС після реалізації Путіним "косовського сценарію" в Україні.

Любителям Росії необхідно ще раз ретельно дістати з пам'яті сірі картинки з совкового минулого. А також слід поміркувати про те, до якої нетрадиційної релігії може належати людина, яка починає війну у Великий піст і напередодні Великодня.