друкувати


ЦВК: У Криму не буде жодного окружкому з виборів президента України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-14 02:00:44

Центральна виборча комісія визнала неможливим створення 12 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України на території Криму та в Севастополі.

Як повідомила прес-служба ЦВК, на засіданні в неділю комісія своєю постановою визнала неможливість утворення окружних виборчих комісій з виборів президента України територіальних виборчих округів №1-10, №224, №225.

ЦВК констатувала, що станом на 10 квітня до комісії надійшли подання на включення кандидатур до складу окружкомів від 21 кандидата із 23 зареєстрованих. Водночас жоден і них не подав кандидатури до складу зазначених окружкомів на території Криму та в Севастополі.

При цьому ЦВК констатувала, що до визначення законом статусу територій АР Крим та міста Севастополя, який би регулював питання додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина, зокрема виборчих прав, суспільно-політична ситуація в цих регіонах не дає можливості державним органам під час організації підготовки та проведення президентських виборів "забезпечити дотримання засадничих принципів реалізації народного волевиявлення".

Вибори президента України призначено на 25 травня.

Джерело: Радіо Свобода