друкувати


Російських школярів переконуватимуть у їхньому "арійському" походженні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-13 10:30:24

Після сенсаційного відкриття міністром культури РФ Мединським зайвої хромосоми у росіян Кремль вирішив зробити наступний логічний крок і оголосити російський народ істинними арійцями.

Як поскаржився внук В. Молотова В’ячеслав Ніконов, який очолює у російській Держдумі комітет з освіти, росіяни дуже погано знають свою справжню історію і зовсім не пишаються своїми арійськими предками.

 "От того, что будет написано в учебниках, и от того, насколько убедительно и увлекательно это будет написано, зависит отношение целого поколения молодежи к истории своей страны. Всегда необходимо помнить, в какой стране живешь и работаешь, знать ее традиции. У нашего Отечества великое прошлое. Ветвь арийского племени спустилась с Карпатских гор, мирно заселила Великую Русскую равнину, Сибирь, самую холодную часть планеты, дошла до Тихого океана, основала Форт Росс, впитала в себя соки богатейших культур Византии, Европы, Азии, разгромила страшнейшего врага человечества - нацизм, проложила дорогу в космос. Но мало, где так слабо знают и недорого ценят свое прошлое и настоящее", - цитує Ніконова офіційний сайт Держдуми.

Зауважимо, що в офіційній науці термін "арії" використовується як назва народів Давньої Індії та Давнього Ірану, які розмовляли мовами арійської (індоіранської) гілки індоєвропейської мовної сім’ї. До сучасних носіїв арійських мов відноситься переважна більшість населення Ірану, Афганістану, Таджикістана, Індії, Непалу, Пакістану, Шрі-Ланки, а також сучасні цигани.

Однак голові комітету освіти Держдуми Росії, як і колись рейхсміністру народної освіти та пропаганди "страшнейшего врага человечества", офіційна наука виявилася побоку: у них свої погляди на те, хто такі істинні арійці. Звичайно, хотілося б вірити, що доктор історичних наук В’ячеслав Ніконов просто-напросто сів у калюжу, переплутавши терміни "арійський" та "індоєвропейський" - на кшталт феєричного ляпу міністра культури Володимира Медінського, який заявив, що російський народ має додаткову хромосому, яка дозволяє Росії "сохраняться и развиваться" (як стверджує генетика, наявність додаткової хромосоми "дозволяє" хіба що страждати на тяжкі генетичні захворювання - наприклад, на синдром Дауна). Однак поява промови Ніконова про "арийское племя" на офіційному сайті Держдуми свідчить про те, що це був не просто собі ляп. Звернемо увагу: промова була подана як анонс призначеного на наступний день круглого столу "Российская историческая традиция: содержание учебников истории", де сам Ніконов виступав у ролі головної зірки програми.

Тож за зміст російських підручників тепер можна не хвилюватися: якщо німецьких школярів за часів Геббельса годували міфами про арійську расу, яка є вищим ступенем розвитку людства, то російських дітей вчитимуть пишатися гілкою того ж "арийского племени", яка "мирно заселила" усю Російську рівнину та Сибір аж до Тихого океану. Звісно, при цьому доведеться подолати деякі історичні нестиковки: зокрема, не зовсім зрозуміло, як вписувати у це "мирне заселення" завойовницьке підкорення фінно-угорських племен (наприклад, поход новгородського князя Дмитра Олександровича, який наприкінці XIII століття ""казни корелу и взя землю их на щит") або той же Сибірський поход Єрмака. Утім, якщо докласти певних зусиль, то й цю проблему можна вирішити. Про Дмитра Олександровича написати, що корелу він "казни" виключно з метою захисту російськомовного населення від фінно-угорських націоналістів, а завоювання Росією Сибірського ханства оголосити добровільним входженням на підставі демократичного референдуму. Врешті-решт, на тлі "ветви арийского племени" ще й не така маячня прокатить.

Додатково, до речі, можна і підкорегувати підручник біології. По-перше, щоб Медінському не було прикро за зайву хромосому - міністр же культури, не хрін собачий (тим більше, що сказав же Путін, що російська культура є духовною скрепою російського народу - тож, згодьтеся, якось незручно, що цією скрепою насправді виявляється синдром Дауна). По-друге, нема чого зупинятися на досягнутому - якщо вже заводити мову про культуроносних росіян-арійців, то логічно зробити наступний крок і розмістити у підручнику схеми арійських та неарійських черепів. Щоб не витрачатися на ілюстрації, можна  залізти у геббельсівський підручник "Rasse und Kultur unserer Urväter" - там картинок такого плану дофіга і трошки - а у якості дані науковому прогресу оголосити, що правильність черепушок залежить від наявністі тої самої особливої хромосоми, яку має виключно російський народ. Після чого терміново знайти цю хромосому у мешканців Криму та Південного Сходу України (у якості демонстраційних екземплярів прекрасно підійдуть Аксьонов, Губарєв та Царьов), на підставі чого оголосити про їхню історичну та генетичну єдність з Росією. З усіма витікаючими наслідками.

Утім, з роз’ясненнями про Крим російські школи поки справляються і без черепів. Замість них роль наочного приладдя виконують однопартійці Ніконова - депутати від "Единой России", які ініціювали проведення акції "Мы вместе". У рамках акції "єдинороси" проводять у російських школах відкриті уроки, на яких роз’яснюють, що "каждый русский знает, что Крым - по праву наш" і що "это исконно русская территория" (цитати з офіційного сайту "ЕдРа").

До речі, якщо зважити на таку бурхливу просвітницьку активність, то ніконовський пасаж про арійців-росіян, які спустилися з Карпатських гор, починає виглядати у досить загрозливому світлі. А якщо "єдинороси", для яких етногенез слов’ян є ще більш дрімучою таємницею, аніж для самого Ніконова, сприймуть цей історичний екскурс як вказівку, що Карпати - це теж "исконно русская территория"? Для читачів, далеких від кремлівських придворних таїнств, нагадаємо: "Единая Россия" є пропутінською партією, тому  що в її членів на язиці, приблизно те й у Вольдемара Вольдемаровича на розумі. А на розумі у нього останнім часом виключно Drang nach Westen - хоч опудалом, хоч тушкою. Тож арійці у промовах пропутінського "освітянина" вигулькнули недарма: стилістична єдність ситуації має бути дотримана навіть у дрібницях. А те, що попередній любитель арійців разом зі своїм Третім Римом Рейхом скінчив погано - ну що ж, історія, як відомо, вчить тому, що насправді вона нічому не вчить.

Джерело: ПіК