друкувати


У Барселоні записали багатонаціональне відеозвернення з підтримкою Україні (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-03-27 04:30:23

Представники Майдану в Барселоні записали відеозвернення до українців та росіян. Записували відео у формі "вільного мікрофону" - кожен охочий міг висловити все, що вважав за потрібне у зв’язку із останніми подіями в Україні.

Про це Медіа-порталу VIDIA повідомила автор відео, активістка Майдану у Барселоні Глорія Грозяк.

"У записі взяли участь люди з різних куточків України, серед яких була і молодь, і старші люди, і зовсім маленькі українці. Також прийшли росіяни, білоруси, латиші, румуни та іспанці, адже під час таких подій ніхто не може залишатися осторонь. Говорили українською і російською, білоруською і англійською, з надією, що їх не тільки зрозуміють та вислухають, а й почують!", - зазначила Глорія Грозяк.

"Багатьом було боляче через трагічність останніх подій, втрачені життя, несправедливість та брехню, і говорити було дуже важко. Але мовчати було б ще важче, – зауважила активістка. - Хтось говорив зі сльозами на очах, комусь вдалось зарядити інших оптимізмом та вірою в перемогу, дехто читав Шевченка, багато згадували про Бога".

Нагадаємо, активісти Майдану у Барселоні продовжують активну діяльність. Нещодавно вони пікетували маєток "регіонала" Ігоря Шарова. А після початку військового вторгнення Росії на територію Криму влаштували акцію на підтримку України під час щорічного марафону у Барселоні.