друкувати


Кремлівсько-чеченське іго

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-03-25 12:30:40

Списалася Інтернетом з кримськими знайомими, в яких чотири роки тому знімали з чоловіком житло на відпочинку у Мирному. Донька хазяйки навчається у Сімферополі, там же орендує квартиру (у гуртожитку кімнату не виділили, бо студентка - із сином-підлітком).

Зять працює (точніше, підробляє) в автомайстерні в Євпаторії. Сімейні заробітки - пенсія, скромна зятьова зарплата і виторг за курортний сезон. 

Здаючи кімнату у трикімнатній квартирі, на курортниках особливо не розживешся. Тож готові були хоч у лютому, хоч у грудні "квартирантів" приймати. Тепер на "курортну статтю" у сімейному бюджеті (за ці гроші жили пів "несезонного" року) не сподіваються. Якщо торік перші постояльці наприкінці квітня були, то тепер сім’я Валентини Захарівни про "таку розкіш" навіть у червні не мріє. "Кто к нам поедет? Разве что туристы из России. Да и то - ненадолго, только ради экстрима. Поглядеть, например, на затопленные в Донузлаве корабли (от нас до озера - рукой подать). Как говорит мой сосед, "сезон накрылся, в жопу лето, спасибо Путину за это", - відписав мені зять Валентини Захарівни.

Поки незазомбовані кримчани клянуть Путіна, російські "зомбоящики" в усю трублять про те, як "бандерівська влада у майданутому Києві" підступно намагається відібрати у кримчан їхній курортний хліб. Верховна Рада, мовляв, такі правила ухвалила, що охочим відпочити у Криму світять не пляж і сонце, а тюрма з конфіскацією.

Це російська пропаганда про прийнятий у першому читанні Закон "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України". "Суть закона – весь Крым объявляется зоной с ограниченным доступом въезда и выезда для граждан Украины, иностранцев и лиц без гражданства, - наче під копірку розтиражували інформацію "путіноїдні" російські сайти і телеканали. - Въезд и выезд допускается исключительно по спецразрешениям в пунктах пропуска и в порядке, который уже на следующей неделе должен утвердить майданный Кабмин. Статья восьмая документа предусматривает запрет на железнодорожные, автомобильные, морские, речные, паромные и воздушные сообщения с внешним миром. Нарушение специального порядка въезда и выезда наказывается лишением свободы на срок от трех до семи лет и конфискацией транспортного средства. Если едете в компании - вас признают "организованной группой" и тюремный срок растёт до девяти лет.

Милиция получит право превентивно задерживать всех. Вообще всех, на тридцать дней без суда и абсолютно никому не нужной санкции прокурора. И так, за отдых в Крыму в предстоящем курортном сезоне реально светит тюрьма с конфискацией".

 

Підсилили ефект страшилки словесною картинкою від "славнозвісного" "регіонала" Колесніченка. Той "зі знан­ням справи" розповідає, що спроба перетнути кримський кордон з України загрожує, щонайменше, відсидкою у СІЗО і що увесь Крим стараннями "бандерівського Києва" тепер невиїзний.  

"Похоже, точно такие же репрессии бандеровская власть готовится применять к российским туристам, направившимся в Крым через самостийную территорию", - резюмують російські "зомбоящики".

Що у кремлівської пропаганди - на язиці, про те в українському законі і натяку немає. Особливий режим в’їзду на територію Криму (як тимчасово окуповану) і виїзду з неї Верховна Рада справді передбачила. Але без маразмів про залізну кримську блокаду, які ллються інформаційним лайном з екранів і шпальт російських ЗМІ.

На тлі "озвірілого Києва, який пресує Крим" вип’ячують дбайливість матушки-Росії, яка, мовляв, зробить усе, щоб кримські курорти і зірок (комфортності) наживали, і відпочивальниками кишіли. На травневі свята турмасовку у Криму забезпечуватимуть табунами російських школярів. Кажуть, для них вже розробили спеціальні дитячі маршрути із серії "Калейдоскоп кримських міст". У другу зміну обіцяють масове "турпаломництво" з Татарстану. Грозяться вже у травні запустити прямий рейс з Казані до Сімферополя і забезпечити явку до Криму 20 тисяч туристів з Татарстану.

А яку "курортну гуманітарку" з Чечні для сонячного півострова обіцяють! Чеченський керманич Кадиров золоті гори Криму "накаркав". Будуть вам, каже, щедрі інвестиції для модернізації кримських курортів до світових стандартів. Озвучив Кадиров і прізвище чеченського "модернізатора" Криму - Руслан Байсаров (колишній зять російської примадонни Пугачової). Тому, бачите, не терпиться вбухати 12 мільярдів рублів у створення на Кримському півострові туристичної оази - сучасного курортного комплексу, який прийматиме 40 тисяч туристів на рік.

Нечувану "щедрість" Байсарова у Криму вже встигли оцінити тутешні бізнесмени, яких чеченський "модернізатор" тероризує "заманливими пропозиціями". Як повідомляє "ТСН" з посиланням на власні джерела, Байсаров "прихватизовує" курортний бізнес на Південному березі Криму (ПБК) за грабіжницькою схемою: 75 відсотків відходить "смотрящему", решта залишається власнику. Хто не погоджується, взагалі без нічого залишається. Хто "смотрящий"? Байсаров. Йому, за інформацією ЗМІ, віддали на з’їдання весь курортний бізнес на ПБК.

Ось така "модернізація" - переділ Криму називається. На незаражених кремлівською пропагандою кримських сайтах, форумах, у соцмережах про це багато цікавого пишуть. Ось, наприклад, ремарка від користувачки Лілії Іванової (мовою оригіналу): "Сергей Гоблинович Аксёнов ссорится из-за общака с Рамзаном Кадыровым и российскими бандитскими компаниями. Ибо каждый, кто польстится на чужое, - бандит. Они волокут к себе, отпихивая локтями бандитов помельче, санатории, винзаводы, Ливадийский дворец, Ласточкино Гнездо, "Артек", Карадаг, Старый Крым, Коктебель. Откуда такая прыть? Да они так же делили "ЮКОС", сопя и чавкая, вырывая акции у других едоков. Эта страна, которая раскулачивала, отбирала чужие дворцы, чужие избы, чужой фарфор и чужих коров...". А ось ще зі соцмереж: "В Крыму уже нехилый "десант" чеченцев, они уже подминают под себя бизнес", "понаедут шустрые "русские" и начнётся передел собственности. Напомнить, как делят собственность по-русски? Уверяю вас, опомниться не успеете - быстро все поделят", "новые хозяева Крыма будут строить курорты, а мешающихся под ногами людей просто выбрасывать на улицу. Или в Магадан, или пошли вон (це коментар до інформації про те, що російські паспорти кримчанам видають з магаданською пропискою. - "ВЗ")".

Зрештою, що таке бізнес по-чеченськи, кримчани самі добре знають. Знають, як чеченці і раніше підминали під себе кращі кримські санаторії і навіть цілі міста. І про кримінальний почерк чеченських "бізнесменів" не з чуток обізнані.

Джерело: Високий Замок