друкувати


Тривожний тиждень ракетників (фото, відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-03-07 05:30:35

Минає тиждень озброєного блокування українських військових частин у Криму. Одним з перших був обстріляний зенітно-ракетний дивізіон Севастопольської зенітно-ракетної бригади.

Як зазначив командир дивізіону майор Олег Баранов, в ту ніч він перебував неподалік командного пункту зенітно-ракетного комплексу, як раптом почув постріли. Перший постріл влучив у прожектор. Після цього декількома пострілами було пошкоджено антенне полотно командного пункту, яке знаходилось на техніці в розгорнутому робочому стані. Ця техніка є основним засобом виявлення цілей та наведення ракет. Якщо її вивести з ладу, - дивізіон залишиться паралізованим.

Далі все відбувалось за відомим сценарієм оточення кримських військових частин.

- На даний час антенне полотно згорнуто та вимкнуте, - каже майор Олег Баранов. - Військові оточили техніку та апаратуру на території, а також чергують біля контрольно-перепускного пункту частини. На той час вони представились військовослужбовцями Російської Федерації та заявили, що беруть наш об’єкт під охорону.

Офіцер показав вогнепальні пробоїни на техніці. За його словами, ті фрагменти від куль, що були знайдені в простріляній апаратурі, орієнтовно належать калібру 7,62 мм.

Постріли здійснювались з відкритої місцевості далеко за межами військової частини. Можемо підсумувати, що такі точні постріли міг зробити тільки снайпер.

Слід зазначити, що зенітно-ракетний комплекс - це вогнева міць протиповітряної оборони, призначена для знищення всіх засобів повітряного нападу.

Джерело: Флот України