друкувати


Диверсія чи бій на витривалість?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-03-05 11:30:28

Поряд з інформаційною блокадою українських засобів масової інформації в севастопольському регіоні, яка, доречі, особливо посилилася останнім часом, до конкретних дій з блокування українських бухт, де дислокуються кораблі Військово-Морських Сил ЗС України та Чорноморського Флоту Російської Федерації перейшли російські кораблі та судна забезпечення.

- Вже третю добу відбувається блокування групою кораблів з російськими бортовими номерами Стрілецької бухти, для, мабуть, неможливості виходу в море кораблям українського флоту, - розповідає заступник командира Севастопольської військово-морської бази ВМС ЗС України по роботі з особовим складом капітан 2 рангу Олексій Степаненко. - Ми здивовані такою поведінкою російських військових, але продовжуємо службу у визначеному режимі. Згідно з докладами командирів підпорядкованих нам кораблів та суден, а також інших підрозділів бази, психологічний стан особового складу та стан їхнього здоров’я знаходяться в нормі. Військовослужбовці бази спроможні виконувати завдання за призначенням, бути вірними народу України та військовій присязі Україні.

З боку невідомих сил, які з’явилися в севастопольському регіоні саме підчас проведення Російською Федерацією перевірки бойової готовності Західного та Центрального військових округів РФ, продовжуються провокації. Сьогодні, біля п’ятої ранку вахтовими протипідводнодиверсійної оборони кораблів севастопольської ВМБ були виявлені майже 20 диверсантів у надводному положенні, які не ховаючись провели на воді декілька хвилин і зникли. Про подію було повідомлено командуванню Військово-Морських Сил ЗС України.

На підводному човні "Запоріжжя", який також знаходиться в Стрілецькій бухті, майорить Державний та Військово-морський прапори України. За словами заступника командира підводного човна по роботі з особовим складом, сьогодні екіпажу човна було доведено Указ Президента України за № 189/2014 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України”, звернення виконувача обов’язків міністра оборони України та начальника генерального штабу до особового складу військових частин, дислокованих на території автономної республіки Крим та членів сімей військовослужбовців.

- За результатами співбесід з особовим складом повідомляю, що морально-психологічний стан команди ПЧ "Запоріжжя" дозволяє виконувати завдання за призначенням, екіпаж усвідомлює свою роль в обороноздатності країни задля забезпечення її суверенітету та територіальної цілісності.

Військовослужбовці бази, знаходячись на бойових постах, продовжують патрулювати ділянки імовірного проникнення на їхню територію, "опрацьовувати" точки обстрілу. За словами оперативного чергового Військово-морської бази, особовий склад змін охорони бази відчуває себе впевнено.

Автор: Євген ПОПОВ
Джерело: Флот України