друкувати


Лідер Правого сектору на Прикарпатті: "Кожному чиновнику і політику буде дана оцінка народної громади"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-02-17 10:30:11

Минулого тижня Правий сектор на Прикарпатті отримав свого лідера. Ним став Василь Абрамів, якого на посаду призначив центральний провід руху у Києві.

До того часу чоловік був не менш відомою фігурою. 29-річний студент Бережанського агротехнічного інституту, член ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери Василь Абрамів народився і живе у с. Задніпрянську Галицького району.

У грудні 2010-го "тризубівець" разом з іншими побратимами проник на подвір’я запорізького офісу КПУ, де стояв єдиний в Україні пам’ятник Йосифу Сталіну, і з допомогою бензопили відтяв голову "вождю народів". За це активіст провів три місяці у Запорізькому СІЗО та отримав умовну судимість. А торік Василь Абрамів отримав три роки умовно за підпал офісу Партії регіонів у Галичі.

Але вироки не зупинили активіста. Чоловік і далі продовжує боротися з бандитським режимом. Він був одним з ініціаторів штурму Івано-Франківської ОДА.

Днями лідер прикарпатського Правого сектору (далі - ПС) Василь Абрамів погодився поспілкуватися з кореспондентом КВ.

- Розкажіть кілька слів про себе. Чим займаєтеся в житті?

- Я - студент, член ВО "Тризуб" імені Степана Бандери. Наразі виконую обов’язки керівника ПС на Прикарпатті.

Раніше був засуджений за спиляння голови "ідолу" Сталіну в Запоріжжі та за підпал офісу Партії регіонів у Галичі. Тому є одним із перших політичних в’язнів режиму Януковича.

Наразі офіційно безробітний, бо не хочу платити КПУ 11000 грн. штрафу за відрізання голови Сталіну в Запоріжжі 2011 року.

- Чому вирішили приєднатися саме до Правого сектору?

- Я автоматично перейшов у ПС бо, як уже казав, є членом "Тризуба" - організації, котра була ініціатором об’єднання українських революціонерів "Правий Сектор". Одним із наших перших гасел було "Дискотеці - ні! Революції - так!". Бо саме ідейна дія і дієва ідея зможуть скинути режим внутрішньої окупації, а не "танцюльки" на головному майдані країни.

- Ви - зять лідера руху Правого сектору в Україні Дмитра Яроша. Чи не вплинули родинні зв’язки на Ваш вибір?

- Впливу не було ніякого, адже я став членом ВО "Тризуб" ще до одруження.

- Чи відомо Вам, скільки прихильників Правого сектору на Прикарпатті? Хто вони?

- Прихильників ПС на Прикарпатті приблизно тисяча. Першими членами ПС були хлопці з "Тризуба", а вже потім - члени УНСО та небайдужі громадяни, яким набридло дивитися на безкарність режиму та які виступають за справедливість. Вони прагнуть боротися з режимом, який душить український народ та хоче перетворити нашу Батьківщину на подобу Білорусі.

- Хто для Вас є лідером спротиву на Прикарпатті? Кого з прикарпатських політиків підтримуєте та яка політсила є ідеологічно наближеною до Вас?

- Ідеологічно наближеною до нас є ВО "Свобода". Із небагатьох політиків Прикарпаття підтримую Віктора Неміша, який 2 грудня пішов з нами на так зване гріття в ОДА. До речі, на нього також, як і на мене, після цього була відкрита кримінальна справа.

А лідера на Прикарпатті я не можу назвати, бо лідер виковується в боротьбі, яка ще триває.

- Депутат облради Юрій Романюк був готовий уступити місце Правому сектору у Народній раді. Як розцінюєте цей вчинок?

- Юрій Романюк хотів віддати місце в Народній раді, бо бачив, що ПС є дієвою революційною силою. Думаю, що пан Романюк хотів цим настрашити інших депутатів. Він бачив, що ПС може навести порядок та змінити ситуацію, а не займатися угодовством та всілякими підкилимними перемовинами з режимом.

- Чи знаєте, хто очолює ПС на Коломийщині?

- Наразі на Коломийщині існує ініціативна група ПС, яка підпорядковується обласному проводу. На цей час ініціативна група складається лише з "тризубівців".

Взагалі такі ініціативні групи існують майже в усіх містах Івано-Франківщини.

- Яку роботу тепер проводить ПС на Прикарпатті?

- Переважно ПС займається пропагандою своїх ідей та поглядів. Також наразі відбувається структуризація прикарпатського загону та вишкіл націоналістів.

- Чи ПС люструватиме прикарпатських депутатів та чиновників?

- Саме тепер дуже багато людей звертається до ПС та бачить в ньому люстраційний орган. Бо саме ці хлопці, не заплямовані ніякими діями, мають право на здійснення люстраційних заходів на Прикарпатті. Але ми також говоримо, що в такому процесі має брати участь громада Івано-Франківщини, яка добре знає, хто на що заслужив. Кожному чиновнику і політику буде дана оцінка народної громади.

- Чи планується, що ПС стане політичною силою? Чи висуватимете кандидата на виборах?

- Правий сектор прагне перемоги національної ідеї. Ми хочемо, щоб відбувся справжній революційний процес, тобто повне перезавантаження влади, зміна її системи, а не сценарій 2004 року.

- Хто може долучитися до ПС?

- Всі небайдужі громадяни Прикарпаття, які вважають, що потрібно повністю повалити антиукраїнський режим, а не загравати з ним, можуть приєднуватися до наших лав.

Джерело: Коломийські ВІСТИ