друкувати


Коментарі політиків та експертів на питання: "Чи буде розкол в Україні?"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-02-11 11:45:46

Повідомлення закордонних ЗМІ, у яких все частіше йдеться про можливий розкол України, змушує багатьох з острахом чекати на подальший розвиток подій. Що буде далі, Україна залишиться неподільною чи ні?

Версії вирішили поцікавитись у прикарпатських громадських та політичних діячів, чи можливий такий розвиток подій на Україні?


Володимир Чоноус - депутат Івано-Франківської міської ради, член фракції "УДАР-Громадський форум":

"Від’єднання Криму від України можливе тільки шляхом всеукраїнського референдуму, а інших способів немає. Щоб провести цей референдум потрібно зібрати 3 мільйони підписів не менше, як у двох третинах регіонів України. Це мінімум по сто тисяч підписів у 18 областях. Зараз це зібрати не реально. Всі відповіді є в Конституції, а усе, що поза її межами - це все за межами здорового глузду".


Олександр Доній – український політик, народний депутат України:

"Думку про поділ країни підкидають народу люди, які приближені до кремлівського керівництва, або зневірені. В той же час переважна більшість населення бажає жити в одній державі усвідомлює себе єдиним цілим і підтвердженням цьому є опитування, які проводили з демократичної ініціативи. Зараз на Майдані є представники усіх регіонів: і Захід, і Київ, і Схід, і Південь. Тобто зараз переважна більшість населення усіх регіонів прагне змін".


Руслан Коцаба – прикарпатський журналіст:

"Реально сценарій розколу Держави є і він далеко не новий. Але в те, що він затвердиться юридично і адміністративно - я в це не вірю. Україна своїм недолугим урядом, сірою масою, яка так і не спромоглася називатися народом – така Україна в центрі Європи починає напрягати всіх. І якщо б розпочалися внутрішні конфлікти то дуже легко під свою юрисдикцію Росія забрала б 3-4 області Східної України та Крим, а скажімо там румуни, мадяри свою частину, то ніхто б цього не противився навіть населення. Але при тому всьому наше історичне минуле в світлі недавнішніх подій показали, що ми таки дійсно різні. В нас не проблема знайти тих людей, які б агітували за Партію Регіонів, але не так масово, як це існує на Східній Україні – це проблема. Тому Українцям потрібно чекати, як вирішать їхню долю політичні мега гравці, а ми все що мали те сказали. І майдан і анти майдан це своєрідний голос народу".


Василь Чуднов - губернатор Івано-Франківської області:

"Я не думаю що можливий такий варіант подій, як поділ України. Що на сході, що на заході країни є достатньо здорово мислячих шанованих та знаних людей, які, як на мене, мають достатньо впливу у своїх регіонах, щоб такого не відбулось".