друкувати


Міністр екології вважає, що революція для екології гірша, ніж Чорнобиль

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-01-25 09:30:54

Рак, туберкульоз, педикульоз, кишкові захворювання та грип - це купа хвороб, які ідуть з барикад.

Міністри екології, охорони здоров'я та представник санепідемстанції закликали не палити шини і не пускати дітей на мітинги, бо інакше - букету хвороб не уникнути.

Гіршим для екології країни, ніж нинішня революція, каже міністр екології Олег Проскуряков, був лише Чорнобиль. Він зауважив, що забруднення від палаючих шин за добу було більшим, ніж робота невеликого промислового підприємства за місяць. Така ситуація у майбутньому загрожує страшними хворобами: онкологічними, дерматологічними, серцево-судинними.

Санепідемстанція констатує: заміряли рівень шкідливого повітря у будівлях поблизу Грушевського і також шоковані, адже продукти горіння перевищують в чотири рази гранично-допустиму норму. Однак у Ляльковому будиночку, що над Європейською площею, кажуть, що вчора все було в нормі. Чиновник розповів, що шкідливість проявилася лише сьогодні.

Міністерство охорони здоровʼя бʼє в набат, адже через Майдан на 30 % зріс рівень захворювання на туберкульоз та грип.

По допомогу міністр просить звертатися лише до кваліфікованих спеціалістів, які є в лікарнях Раїса Богатирьова допускає, якби люди з вогнепальними пораненнями опинилися в лікарні вчасно, все могло би бути інакше. Лікарі, які допомогають на Майдані, ображаються. Мітингувальники різкого збільшення хворих не помітили.

На питання, чому з лікарень людей забирає міліція, Раїса Богатирьова зачитала наказ датований 1993 роком. "…керівник медичної установи має негайно надати інформацію органам внутрішних справ про ці випадки звернення громадян осіб: з вогнепальними, ножовими пораненнями та іншими тілесними ушкодженнями, якщо є підстави вважати, що вони отримані внаслідок правопорушень", - зацитувала вона.

Тому попросила ставити на терези вагу життя чи свободи.

Джерело: ТСН