друкувати


Анатолій ГРИЦЕНКО: "Мене обирали люди, а не Арсеній Яценюк"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-01-16 10:30:50

Вийшовши з фракції "Батьківщина", Анатолій Гриценко не збирається складати депутатський мандат і продовжить працювати у парламенті як опозиційний депутат. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Рада".

"Мене обирали люди, а не Арсеній Яценюк. І не Яценюк мене пропонував у цей список, а лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, коли формувалася об’єднана команда", - сказав він.

Гриценко нагадав, що очолювана ним партія «Громадянська позиція» увійшла до складу об’єднаної опозиція на основі письмових угод, де зокрема був прописаний принцип особистої відповідальності лідера політичної сили за людей, яких він рекомендує у список.

"У перший же день самого першого засідання Верховної Ради цього скликання побачили дві "тушки" - пани Табалови, "фронтовики" Арсенія Петровича. А далі пішла третя "тушка", четверта, п’ята, шоста, сьома… І всі вони «фронтовики", - нагадує Гриценко.

"Я тоді на фракції сказав: не можу голосувати за Яценюка як за голову фракції. Я запропонував йому скласти мандат", - пояснює лідер "Громадянської позиції".

Серед інших проблем фракції Гриценко назвав провали стратегічних голосувань - за відставку уряду Азарова, скасування пенсійної реформи, коли або 30% фракції нема у залі, або частина підголосовує разом з владою.

"Це все накопичувалось. І коли слово правди не хочуть чути, хочуть бути в полоні ілюзій, забуваючи про свою відповідальність - це питання цінностей. Я не змінився. Це те питання, в якому не може бути ніякого компромісу", - переконаний Гриценко.

Він запевнив, що залишиться в опозиції до чинної влади і не збирається когось з колег підбурювати виходити з фракції "Батьківщина".

"Це неправильно, я не буду цим займатися. Я навпаки буду об’єднувати тих людей, які думають так само, мають такі самі цінності", - додав Гриценко.

відеозапис програми