друкувати


Чергове засідання колегії Коломийської райдержадміністрації

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-12-25 01:30:20

24 грудня 2013 року в Коломийській райдержадміністрації відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації з питань реалізації завдань та доручень Президента України щодо соціально-економічного та культурного розвитку регіону, підведення підсумків за 2013 рік та планів на 2014 рік.

Перед початком засідання колегії голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич представив нових керівників: начальника управління статистики у місті Коломиї Головного управління статистики в Івано-Франківській області Володимира Васильовича Оленюка, начальника центру надання адміністративних послуг Коломийської райдержадміністрації Вікторію Михайлівну Смерек, Ліснослобідського сільського голову Ярослава Івановича Ямбора; нагородив грамотою управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації директора Коломийської централізованої бібліотечної системи за участь та перемогу у 5 раунді програми "Бібліоміст" Орину Іванівну Бирчак та вручив Нижньовербізькому сільському голові Марії Василівна Карпенюк свідоцтво про внесення церкви Різдва Пресвятої Богородиці села Нижній Вербіж до списку світової спадщини ЮНЕСКО"Дерев’яні церкви Карпатського регіону України".

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації П.П. Гайдейчук доповів про хід виконання розпорядження райдержадміністрації від 20.10.2006 року №354 "Про хід виконання комплексної програми розвитку аграрного сектора Коломийського району на 2003-2008 роки та комплексної програми перспективи агропромислового комплексу та розвитку сільських територій на 2006-2010 роки та на період до 2015 року" та відзначив, що в районі проводиться відповідна робота по виконанню «Комплексної програми перспективи агропромислового комплексу та розвитку сільських територій на 2006-2010 роки та на період до 2015 року".

Загальна площа сільськогосподарських угідь району становить 66,1 тис га, з них рілля - 44,2 тис га.

Кількість земель, що знаходяться в оренді становить 18,2 тис га.

В сфері агропромислового комплексу району подальшого інтенсивного

розвитку набувають галузі рослинництва , тваринництва та переробна.

Під постійним контролем знаходиться питання виплати спеціальної тваринницької дотації за утримання та збереження до певного віку молодняка великої рогатої худоби. З початку 2013 року для отримання цієї дотації подано документи 2543 особами.

Про хід виконання Програми підтримки малого підприємництва в Коломийському районі у 2013 році доповіла начальник управління економіки райдержадміністрації Л.М.Глушкова. Для сприяння підвищення позитивного впливу малого підприємництва на вирішення соціально-економічних проблем району та формування районної інфраструктури підтримки малого підприємництва, розвитку конкуренції на ринку товарів і послуг, створення нових робочих місць та залучення до підприємницької діяльності незахищених верств населення, відповідно до Закону України "Про державну підтримку малого підприємництва" рішенням районної ради від 29.12.2012 №313-XIII/12 затверджено Програму підтримки малого підприємництва в Коломийському районі на 2013-2014 роки.

За останні роки мале підприємництво в районі стало самостійним елементом ринкової економіки, має вплив на структурну перебудову, робить певний внесок у збільшення обсягів виробництва, роздрібного товарообігу, сприяє задоволенню споживчого попиту населення.

Завідувач сектором кадрової роботи апарату райдержадміністрації О.А.Мудрик прозвітувала про дотримання вимог Закону України «Про державну службу», реалізацію державної кадрової політики та стан кадрової роботи в Коломийській районній державній адміністрації за 2013 рік.

Сектором кадрової роботи апарату районної державної адміністрації протягом 2013 року забезпечено реалізацію державної кадрової політики відповідно до вимог Конституції України, законів України "Про державну службу", "Про місцеві державні адміністрації", нормативно-правових актів з питань державної служби та інших актів і доручень Президента України у сфері державної кадрової політики.

Здійснено контроль за виконанням статті 13 Закону України “Про державну службу” щодо декларування доходів державними службовцями райдержадміністрації. У 2013 році 180 державних службовців подали декларації про доходи отримані у 2012 році.

В апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації працює 16 випускників магістратури Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Також в апараті райдержадміністрації працює 2 випускники Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Протягом 2013 року забезпечено організацію відряджень на курси підвищення кваліфікації працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації.

Сектором кадрової роботи апарату райдержадміністрації постійно надається методична і практична допомога структурним підрозділам райдержадміністрації, сільським, селищним радам щодо застосування законодавства з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

З усіх розглянутих питань прийнято конструктивні рішення.

Джерело: Коломийська рда