друкувати


Віктор АНУШКЕВИЧУС: "Головну ялинку в місті таки встановлять, не для політиків, а для дітей"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-12-19 03:30:17

19 грудня 2013 року о 12.00 год. в залі засідань виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (вул. Грушевського, 21, каб.311) відбулася прес-конференція міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

Зокрема, міський голова розповів про підсумки поїздки до Любліна (Польща) і участь у зустрічі з польськими колегами, дипломатами та депутатами європарламенту від Польщі.

"В рамках цього дискусійного клубу обговорювалась теперішня ситуація в Україні. Попри те, що наші польські партнери моніторять інформаційний простір щодо подій в Україні і демонструють прекрасне володіння ситуацією, вони хотіли почути нашу думку з перших уст. Оскільки присутні на зустрічі представники українських міст є представниками влади, що здійснюють керівництво не з Печерських пагорбів, а безпосередньо керують життям територіальних громад на місцях, спілкуються з представниками громадськості, їм було важливо почути саме нашу оцінку ситуації", - зазначив Віктор Анушкевичус.

Одразу після повернення з Польщі, 15-17 грудня цього року міський голова, як і обіцяв мешканцям Івано-Франківська, поїхав на Євромайдан до Києва. Кілька днів він спілкувався з учасниками майдану, відвідав Будинок профспілок та Жовтневий палац, а також виступав зі сцени Євромайдану.

Окрім того, під час прес-конференції міський голова повідомив, що у місті таки встановлять головну ялинку, оскільки досить багато мешканців міста вважають, що її таки варто встановити.

Протягом минулого тижня було проведене невеличке опитування на офіційному сайті міста, окремо в соцмережах, а також мешканців міста опитували в мікрорайонах біля торгових закладів. Усім було задане питання - "Чи потрібно, на вашу думку, встановлювати ялинку на вічевому майдані цього року?" Результати не можна вважати повноцінним соціологічним зрізом, проте думку людей загалом можна зрозуміти.

"Я також цікавився у своїх колег, міських голів обласних центрів західної України - усюди головні ялинки встановлювати будуть, і у Тернополі, і у Львові. Чим ближче до Нового року та Різдва, тим частіше діти питають у батьків про ялинку, питають чи підуть до великої ялинки. Тому головну ялинку в місті таки встановлять, не для політиків, а для дітей. Але особливістю цьогорічного святкового прикрашання міста буде те, що окрім традиційних ялинкових прикрас та гірлянд, і головну ялинку міста, і ялинки перед білим будинком, і кулясті клени на стометрівці будуть прикрашені синьо-жовтою символікою", - наголосив міський голова.

Також в рамках прес-конференції було повідомлено, що з 18 грудня в місті розпочав свою роботу передноворічний ярмарок, на якому здійснюється реалізація штучних ялинок, гірлянд, новорічних ялинкових прикрас, товарів новорічної атрибутики, новорічних масок та костюмів за значно нижчими цінами ніж в торгівельній мережі. На ярмарку реалізують свою продукцію виробник ялинкових прикрас - ВАТ "Полімер",ТОВ "Юріта", виробники кондитерських виробів - ПАТ ВТКФ "Ласощі" , ТДВ г/х "Перлина", ТзОВ "Діоніс". Ярмарок свою роботу продовжить до 31 грудня поточного року. З 27 по 30 грудня в ярмарку візьмуть участь 10 підприємств харчової промисловості міста. Загалом у ярмарку беруть участь 62 суб’єкти господарської діяльності.

Торгівля новорічними живими ялинками в місті організована на таких ринках міста: ринок ТзОВ "Траян" - вул.Старозамкова,2; ринок "Східний" ТзОВ "Гаразд України" - вул.Стуса; ринок ПП Вотум - вул.Короля Данила; ринок СПД Павлюк Я.І. - вул. С.Петлюри,2; ринок ТзОВ "Торговий дім ЛТД "Інвестбудсервіс" - вул. Гната Хоткевича,65.

Реалізацію ялинок на ринках міста зобов’язано здійснювати з обов’язковим маркуванням пластиковими бирками зі штрих-кодом.

А з 1 по 14 січня 2014 року буде організовано "Різдвяний ярмарок" з реалізації товарів народного споживання на вул. Вітовського.

Джерело: Офіційний веб-сайт Івано-Франківська