друкувати


Для кого Windows стане безкоштовним?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-12-18 01:30:42

Microsoft вирішила кардинально переглянути свою політику щодо випуску версій ОС Windows для різних категорій користувачів.

Причому версії ОС для мобільних телефонів корпорація планує зробити безкоштовними для виробників, щоб домогтися успішної конкуренції з Android, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua.

Корпорація Microsoft планує змінити графік випуску "настільних" операційних систем Windows для споживчого ринку та бізнес - замовників, повідомляє ресурс 3DNews.

Протягом останнього десятиліття корпорація синхронізувала анонс Windows для звичайних і корпоративних користувачів. Однак до цього підхід до випуску програмних платформ був іншим.

Зокрема, до появи Windows ХР в 2001 році Microsoft представляла різні версії своїх ОС для різних ринків . Так, в 2000-му з'явилася операційна система Windows ME (Millennium Edition) для споживчого ринку і Windows 2000 для бізнес-замовників. До цього вишла Windows 95 для пересічних домашніх користувачів і Windows NT 4.0 для корпорацій.

Втім, треба зауважити, що Windows 95 була дуже популярна і в середовищі підприємств малого та середнього бізнесу. Але тепер Microsoft розглядає можливість перегляду політики випуску Windows для різних категорій споживачів.

Пояснюється це відмінностями в циклах оновлення парку комп'ютерів і особливостями випуску апдейтів для домашніх і корпоративних користувачів. Нагадаємо, що Microsoft також може зробити Windows Phone і Windows RT бесплатними операційними системами для виробників.

Джерела, добре обізнані про плани корпорації, повідомляють, що виконавчий віце-президент Microsoft Террі Мейєрсон всерйоз розглядає таку можливість. Це дозволить більш ефективно конкурувати з всюдисущої платформою Google Android.

Джерело: Експрес онлайн