друкувати


Учені назвали продукти, за допомогою яких можна трішки порозумнішати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-12-11 03:30:51

Американські вчені з'ясували, які продукти стимулюють роботу мозку і підвищують розумову працездатність.

Як відомо, інтелект можна розвинути з часом. Однак правильне харчування також впливає на його розвиток, пише РБК Daily.

Після проведених досліджень було знайдено всього чотири види продуктів, які найкорисніші для мозку.

На перше місце було вирішено поставити жирну рибу. У таких сортах риби у великій кількості міститься омега-3 , а, як відомо , ця кислота бере участь у виробленні сірої речовини в головному мозку. Рибу рекомендується споживати 1-2 рази на тиждень.

На другому місці знаходяться молоко і будь-які молочні продукти. Компоненти молочних продуктів легко засвоюються клітинами мозку, і обмін речовин в них поліпшується, що позитивно позначається на інтелектуальних здібностях людини. Це було доведено експериментально: у людей, що регулярно вживають молоко, поліпшувалися показники пам'яті та логічного мислення.

Бобові опинилися на третьому місці. Вони є джерелом фолієвої кислоти і вітаміну В. Ці речовини не покращують показники інтелекту, але вони впливають на найважливішу функцію розумової діяльності - зміцнюють пам'ять.

На четвертому місці - томати. Вони містять лікопін (антиоксидант), який нейтралізує негативну дію вільних радикалів на мозок. До речі, вчені довели , що при термічній обробці вміст у томатах цієї речовини лише зростає. Лікопін сприяє очищенню і оздоровленню організму, відновленню клітин, омолодженню шкіри.

Джерело: Експрес онлайн