друкувати


Якщо ви змерзли, зігріє...почуття закоханості

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-11-15 11:30:13

Почуття закоханості зігріває людині не тільки душу, а й тіло, встановили вчені з Каліфорнійського університету (США).

Дослідники з'ясували, що стан закоханості чинить зігріваючу дію на організм людини за рахунок стимуляції тих зон мозку, що активуються, коли наше тіло зігрівається від будь-яких зовнішніх впливів. Більше того, якщо ми потримаємо будь-який теплий предмет у руках, то це зміцнить наше почуття емоційної близькості до інших людей.

МРТ-сканування мозку показало, що почуття емоційної та фізичної теплоти зароджуються за рахунок підвищення активності однієї і тієї ж області. Незважаючи на те, що емоційна близькість є основною людського щастя, науці дуже мало відомо про те, як в мозку людини формуються соціальні зв'язки. А це відкриття дозволяє припустити, що близькість з будь-якою людиною чинить дуже приємну зігріваючу дію.

"Наше дослідження показало, що саме робить емоційну близькість або почуття закоханості таким приємним, - говорять учені. - Якщо наука врахує ту величезну важливість соціальних зв'язків для формування загального хорошого самопочуття і відчуття щастя, то вона зможе скорегувати терапію, спрямовану на допомогу людям, які страждають від почуття самотності та ізольованості".

Дослідники вважають, що в майбутньому самотніх людей лікуватимуть будь-якими різновидами зігрівання. Втім, це нескладно спробувати і без лікарів - достатньо сходити в лазню або сауну.

Джерело: Освітній портал