друкувати


Здібності людини можна визначити за кольором очей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-29 09:30:10

Дослідники з Луісвільського університету (University of Louisville, США) з'ясували, що колір очей дозволяє визначити здібності й таланти людини.

Так, блакитноокі люди бувають більш успішними у роботі, в освоєнні важких професій, вони легше завойовують увагу протилежної статі, ніж власники іншого кольору очей.

Учені провели експеримент, в якому брали участь кілька тисяч блакитнооких людей. За словами дослідників, з'ясувалося, що блакитноокі люди краще реалізували свої плани в житті, домоглися якихось досягнень, у порівнянні з тими, хто має інший колір очей. Вони більш успішно виявляють себе у навчанні й в освоєнні важких професій, заявила професор Джоанна Роув, що керувала дослідженнями.

Блакитнооким щасливчикам щастить у таких видах спорту як гольф і хокей. Дослідники впевнені, що у таких людей зазвичай непогано розвинені стратегічне мислення й лідерські якості.

"Ми не можемо пояснити це явище, але точно впевнені в його вірогідності", - заявила Джоанна Роув.

Серед темнооких задоволених своєю кар'єрою й життям набагато менше.

Блакитний колір очей - це генетична мутація. У всіх людей із блакитними очима один спільний предок. Цей колір очей з'явився лише 6-10 тис. років тому.

Джерело: Освітній портал